2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Könyvtári programok a magyar kultúra napja alkalmából 2020

Könyvtári programok a magyar kultúra napja alkalmából 2020

Kiállítás, képes előadás, kötetbemutató beszélgetés, irodalmi műsor és varázslatos mesés társasjáték várja az érdeklődőket a magyar kultúra napja alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnuszt.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programsorozattal ünnepli a magyar kultúra napját.

Az évkör képei címmel Kertész Zsolt grafikus alkotásaiból rendezett kiállítás február 8-ig tekinthető meg.

Kölcsey Ferenc életét képes és verses összeállítással elevenítik fel január 20-án, hétfőn délután fél kettőkor a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében január 22-én, kedden délután fél ötkor Kováts Judit: Megtagadva, Elszakítva, Hazátlanok azonos című trilógiájáról beszélgetve idézik fel a huszadik század legnagyobb történelmi traumáit. A történész, levéltáros szerző beszélgetőpartnere Bodnár Tamás főlevéltáros, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár igazgatóhelyettese lesz.

A verskedvelők Bari Gábor költő által szerkesztett irodalmi műsoron vehetnek részt január 23-án, szerdán tíz órakor a Petőfi Sándor Könyvtárban.

A legkisebb látogatók Illés Adrienn: „Pézsmapimpő és a varázslatok” című mesés társasjátékába csöppenhetnek 24-én két órakor a Mesebirodalomban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek