2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Konferencia és Díjátadó Miskolcon

A Szimbiózis Alapítvány az EMMI-FSZK támogatásával valósítja meg a „Rehabilitációs Foglakoztatási Tanács” foglalkoztatáspolitikai eszköz modellezése c. programját.
A Rehabilitációs Foglalkoztatási Tanács (RFT) olyan helyi-térségi kezdeményezés, mely különböző állami, önkormányzati, gazdasági-vállalati, szakmai és civil szervezetek összefogásával segíti elő a fogyatékos/ megváltozott munkaképességű személyek hatékony nyílt munkaerő-piaci elhelyezését.

Az RFT újszerű megközelítéssel formálja a különböző szektorok közötti célorientált együttműködést, melynek céljai:

·       a térségi, fogyatékos személyeket bevonó szak- és felnőttképzési rendszerek átalakítása a helyi munkavállalói kereslet iránt

·       a vonzáskörzetben lévő munkaadók ösztönzése arra, hogy a rehabilitációs hozzájárulási adó befizetése helyett munkahelyeket biztosítsanak az érintettek számára

·       ágazatközi összefogás a célcsoport bevonása és munkára való felkészítése érdekében

·       helyi alternatív foglalkoztatási formák támogatása

·       széles körű társadalmi szemléletformálás

Magyarországon először Miskolcon került be a Helyi Esélyegyenlőségi programba a Rehabilitációs Foglalkoztatási Tanács létrehozása. A közös munka elindult, melynek elemeiről módszertani kiadványt készítettünk, valamint egy országos konferenciát szervezünk azzal a céllal, hogy az RFT kezdeményezés és együttműködési rendszer elterjedhessen.

A konferencia időpontja 2016. december 12-e (9.30-tól 11.30-ig), helye Miskolc Polgármesteri Hivatal díszterme. A konferencia meghívóját és részletes programját mellékeljük. Rendezvényünkön részt vesz Nyitrai Imre – EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Árvai Csaba – EMMI Foglalkozási Rehabilitációs Főosztály főosztályvezetője, Kiss Gábor Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint a tanulmány szerzői.

A Konferencián bemutatásra, szétosztásra kerül a projekt során készített tanulmány és szakmapolitikai javaslat, melyek első példányát 2016.december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából rendezett budapesti Magyar Nemzeti Színház Gálaestjén adta át Kiss Gábor és Jakubinyi László Czibere Károlynak, az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős államtitkárának.

A Konferencia keretében kerül átadásra kilencedik alkalommal Miskolcon az „Év Esélyteremtő Munkahelye” Díj is (leírás csatolva).  Az idei díjazottak: Tesco Global Zrt. (Miskolci és Tiszaújvárosi Hipermarket) és Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Miskolci Egészségügyi Központ.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek