2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Kirándulókoncertek a Zempléni Fesztiválon

A különleges elnevezés igazán különleges eseményt takar. A kirándulókoncertek ugyanis egyszerre kínálnak zenei élményt, és varázslatos kirándulást a kisebb településekre, mesébe illő helyekre. Ezeknek a nem mindennapi minitúráknak az állomásain egy-egy zenei stílus, egy-egy zenetörténeti korszak elevenedik meg.


A kirándulókoncertek során a Karos határában fekvő, honfoglalás kori temető érintésével újra ellátogatunk a 25 éves Fesztivál egyik első koncerthelyszínére, Karcsára, melynek csodás Árpád-kori temploma ad otthont a Cantus Corvinus Énekegyüttes régizene hangversenyének. Az eredeti pompájában, frissen felújított füzéri várba látogatók híres királyi udvarok táncaival, szokásaival ismerkedhetnek meg a Company Canario Historikus Táncegyüttes és a Tabulatúra Régizene Együttes segítségével. Egy másik alkalommal, Bekecsen és Monokon egy zenei körutazás részesei lehetünk: a Vox Arborum Kamarazenei Műhely és a Le Jardin des Arts barokk együttes korhű muzsikái repítenek a távoli múltba.

A programok sorában azonban nem csak az európai kultúráknak lehetünk tanúi: Sárazsadányon egy taiwani gyerekkórus, a Puzangalan Gyermekkar lép fel. A kórus legfontosabb célja nem csak az, hogy örömet okozzon közönségének, hanem, hogy bemutassák kultúrájukat is. Egy másik nem csak zenei momentum, az augusztus 16-i kirándulás, amikor a közönség Pálházáról kisvasúttal utazik Kőkapura és vissza, az erdőn csodás ösvényein keresztül. A Károlyi-vadászkastélyban egy fúvóskoncert, a másik helyszínen pedig egy vonósnégyes koncertjének lehetnek részesei, a kitűnő helyi vendéglátással egyben.

A programok:
Augusztus 15. | Sárazsadány – Komlóska
Kirándulás a taiwani gyerekkórus előadásától a fúvósegyüttes koncertjéig
15:00 Sárazsadány, MNM Rákóczi Múzeum Néprajzi Kiállítóháza – Puzangalan Gyermekkar
17:00 Komlóska, Ruszin Park – Új Harmónia Fúvosegyüttes

Augusztus 16. | Kőkapu – Pálháza
Fúvóskoncert, vonóskoncert, vasutazás, vendéglátás egyben
15:00 Kőkapu, Károlyi-vadászkastély – Corpus Harsonakvartett
17:00 Pálháza, Térségi Művelődési Ház – HangÁr Kvartett

Augusztus 17. | Füzér
17:00 Vár – Reneszász koncert, vendéglátással
– Company Canario Historikus Táncegyüttes
– Tabulatúra Régizene Együttes

Augusztus 18. | Karcsa
17:00 Református templom – Cantus Corvinus Énekegyüttes

Augusztus 19. | Bekecs – Monok
Zenei körutazás fafúvosokkal és barokk kamarazenével
15:00 Bekecs, Katolikus templom – Vox Arborum Kamarazenei Műhely
17:00 Monok, Andrássy-kastély – Le Jardin des Arts

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…