2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Kirakták a teltház táblát a civil-kavalkádra

Minden hely elkelt a június negyedikei civilkavalkádra. Sőt, a visszajelzések alapján már a teltház tábla is kikerült, hiszen az előzetesen kalkulált kétszáz feletti létszám már háromszáz főre duzzadt.

A kilenc település civilközösségeinek rendezett találkozóra elsősorban szépkorúak érkeznek Albertteleptől Miskolc-Perecesen át egészen Tardonáig, hogy gyönyörű környezetben, kellemes hangulatban töltsenek el együtt egy szép napot. Az esemény szervezője a kazincbarcikai Újkazinci Baráti Kör, akik ezúttal Tardona település vendégszeretetét élvezve rendeznek igazi kavalkádot.
– Baráti körünk azért alakult, hogy felélessze a régi baráti és közösségi kapcsolatokat, biztos támaszt adjon a szépkorú, gyakran egyedül élő és szűk mozgástérrel rendelkező embereknek – nyilatkozta a rendezvény kapcsán a kör vezetője, Kálmán Vilmosné.
– Néhány éve nagy lendülettel vetettük bele magunkat a helyi közéletbe, s aktivitásunk, lelkesedésünk mit sem kopott az elmúlt időszakban. Sőt. Heti rendszerességgel találkozunk; kulturális és közéleti események mellett kiállítások, irodalmi, művészeti és zenei események, jótékonysági és egyéb közösségi programok színesítik a mindennapjainkat. Épp egy éve, tavaly május végén szerveztük meg egyik legkiemelkedőbb saját rendezvényünket: a „Nem adom fel!” című jótékonysági estünk óriási siker volt, és sokat segített a súlyos beteg Múcsonyban élő Szalkai Dávidnak – mesélte Kálmánné Katika.
A rendkívül aktív kazincbarcikai székhelyű baráti kör számos, a város határain túl nyúló meghívást kap, s lehetőségeik függvényében igyekeznek is elfogadni azokat.
Ez adta az ötletet a körnek arra, hogy most ők szervezzenek egy civiltalálkozót, ahol partnereik, barátaik egymást is megismerhetik. A gondolatot tett követte és a kedd délutáni kulturális program után már a sokadik „kavalkádos” egyeztetésen vettek részt a tagok az önkéntes munkában segítőkkel együtt.
– Nagyon-nagyon pozitív a fogadtatás, olyannyira, hogy már lassan létszámstoppot kell életbe léptetnünk – mondta mosolyogva a baráti kör vezetője. – Tardona fogadta be az eseményt, a Bükk által körbeölelt sportpálya mellett található rendezvénytér tökéletes és festői helyszíne lesz a Nyárköszöntő Kavalkádnak. Az egész napos szórakoztató rendezvényt nagyon sok támogató vette pártfogásába, s ezzel kilenc település majd kétszázötven szépkorújának – a fellépőkkel, meghívottakkal, szervezőkkel együtt pedig háromszáz főnek – tudunk majd remélhetőleg feledhetetlen élményt szerezni – zárta gondolatait a főszervező.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokaknak segít a Civilút Alapítvány Hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre a Civilút Alapítvány egy évvel ezelőt…
Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum