2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Kézműves Kupa 2019

Új helyszínen szervezi meg a szépészeti szakmák hagyományos tavaszi versenyét idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A miskolci Kézműves Kupa 2019 ezúttal az MSZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumában várja a versenyzőket és az érdeklődőket március 3-án, vasárnap.

Az új környezet kiválóan alkalmas a verseny színvonalas lebonyolítására – mondják a szervezők, akik mintegy 300 nevezést várnak az idei egésznapos megmérettetésre, ami megfelel a korábbi évek gyakorlatának.
A rendezvény tizenhetedik alkalommal viseli a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és tizenkettedik alkalommal a Lapis Imre Emlékverseny elnevezést. A BOKIK Kézműipari Tagozatának szakmai bizottságai nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy ezzel a rangos megmérettetéssel emlékezhetnek a sokak által ismert és elismert miskolci fodrászokra. A vándordíjak, amelyek a magas szintű szakmai tudást, a minőséget, az igényes munkavégzést szimbolizálják, az ő emlékükre adják majd át.

A verseny ideje alatt megrendezett szakmai bemutatók a legújabb ismeretek megszerzésének lehetőségét kínálják a fodrász, kozmetikus és műköröm-díszítő szakemberek és a szolgáltatások iránt érdeklődő közönség számára. A rendezvényt a szépészeti szolgáltatásokhoz kapcsolódó vásár, szakmai tanácsadás is színesíti.

Madarász Istvántól, a BOKIK Egészségügyi és Szolgáltató Osztályának elnökétől, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, a nap délutánján köszöntik majd a kitűnő mesterbajnokot, Kökény Ferencet, aki 50 éve készíti fel a férfi fodrász csapatot a szakmai versenyekre. Felsorolni is nehéz, hogy az elmúlt félszáz esztendő alatt hány hazai és nemzetközi siker született Kökény Ferenc kitünő munkájának köszönhetően.

A Kézműves Kupa 2019 – köszönhetően az elmúlt évek alatt felépített brandnek – ma már egyet jelent a minőséggel, a magas szintű szakmai tudással. Nem mellesleg pedig Miskolc városának jó hírét vivő, tavaszi rendezvény is.
A március 3-i versenyről bővebb információ található a www.bokik.hu honlapon, és a rendezvény facebook oldalán.

A háromszoros mesterbajnok
Kökény Ferenc nevét a szakmában mindenki ismeri. Munkájáról, szakmai felkészültségéről, tudásszomjáról, segítőkészségéről, munkatársaival és vendégeivel kiépített jó kapcsolatáról egyaránt híres.Versenyek, hazai és nemzetközi fodrászbajnokságok egész során vett részt, és az eredmények sem maradtak el. Háromszoros mesterbajnok, kétszer lett a Barátság Kupa első helyezettje, jugoszláviai Grand Prix győztes, Bécsben elnyerte az arany Stephansdom Plakettet, majd újra jugoszláviai siker következett. Negyedik helyen végzett a Fodrász Európa-bajnokságon, és kiválóan szerepelt az 1974-es bécsi Világbajnokságon is.
Ugyancsak 1974-ben Miskolcon lett harmadszor Mesterbajnok, és ezzel az eredménnyel fejezte be versenyzői pályafutását  

Fotónk a 2017-es rendezvényen készült.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek