2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Karácsony a GYEK-ben

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” önkéntes kampány a karácsonyi ünnepek közeledtével minden évben egy karácsonyi programmal kedveskedik a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ beteg gyermekeinek.

Ma a GYEK-KARÁCSONY című program díszvendége a HOLDVIOLA ZENEKAR volt.

A karácsonyi koncert alatt, szaloncukorral és ajándékokkal lepték meg a GYEK központi aulájában a beteg gyermekeket. Ezt követően 16.00 órától kézműves programok, arcfestés, gyermek karaoke és finom sütemények várnak az apróságokra.

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” önkéntes kampány összefoglaló munkássága:

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet Dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász és egyetemi docens hozott létre 2011-ben. A ma már közel 200 önkéntes részvételével működő kampány keze alatt 2016. decemberéig több mint 45 gyermekintézmény (elsősorban óvodák, általános iskolák, gyermekorvosi rendelők és gyógypedagógiai intézetek) és gyermekkórház szépült meg hazánkban. Miskolcot illetően a helyi óvodák és iskolák mellett, az önkéntes kampány nevéhez kapcsolódik a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ ambulanciájának, diabetes szakrendelőjének, a fekvőosztályok folyosóinak és a miskolci Ronald Háznak a dekorációs falfestése is.

Az önkéntes kampány legutóbbi munkái:

2016 októberében a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó váci Cházár András EGYMI Gyermekotthon és a 220 súlyosan-halmozottan fogyatékos személyeket ellátó gödi TOPhÁZ szépítését vállalta fel a kampány. Idén novemberben megkezdődött a Siófoki Kórház Csecsemő- és gyermekgyógyászati Osztály folyosóinak dekorációs falfestése, ami 2017-ben folytatódik. Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” és miskolctapolcai Rotary Club közös együttműködésével 2016 decemberében fejeződött be a B-A-Z Megyei Gyermekvédelmi Intézet diósgyőri TINI Lakásotthonának falfestése, amely projekt december 4-én egy gyönyörű Mikulásdélutánnal zárult le az itt élő árva gyermekek nagy örömére.

A mesetörténetek és figurák felrajzolása kizárólag szabad kézzel történik és az elkészült falfestések akár 20-25 évig is szépek maradnak a falon. Az önkéntes kampány egy további tevékenysége az, hogy kézműves-zenés, vidám programokkal lepi meg a beteg és árva gyermekeket a közeledő ünnepek alkalmával, évente több alkalommal. A felkérések folyamatosan érkeznek a gyermekkórházaktól és a gyermekintézményektől, a kampány 2017 év végéig így egy előre megtervezett menetrenddel dolgozik.  Referenciamunkái az „Ecsetre fel a Gyermekekért” c. facebook oldalon tekinthetők meg.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek