2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Izgalmas műsorral folytatódik Tűzvarázs bérletünk

Ritkán hallható, de izgalmas és gazdag dallamvilágú darabok hangzanak majd fel a Miskolci Szimfonikusok Tűzvarázs bérletének soron következő hangversenyén.
Schubert, Nielsen és Schumann ritkán felhangzó darabjaiból áll össze a december 5-i hangverseny műsora, amelyet Gál Tamás vezényel, szólistája pedig Ábrahám Márta, hegedűművész. Ábrahám Márta többéves, angliai, hollandiai és Magyarországon szerzett szólista, koncertmesteri és zenekarvezetői tapasztalatát többek között a London Filharmonikus Zenekarnál, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekaránál valamint a Concerto Armonico kamarazenekarnál gazdagította, emellett a Zeneakadémia tanára.
A koncertműsor lendületes kezdéséről Franz Schubert Rosamunda címet viselő nyitánya gondoskodik, amelynek mintegy folytatásaként hangzik fel Nielsen romantikus hangulatú Hegedűversenye. Az est záró darabja pedig Robert Schumann II. szimfóniája, amelynek második tételkezdetére, mint a Magyar Televízió hajdani híradó-szignáljára is emlékezhet még kedves közönségünk.

TŰZVARÁZS BÉRLET III.
2016. DECEMBER 5. HÉTFŐ 19.00
Művészetek Háza
Schubert: Rosamunda – nyitány
Nielsen: Hegedűverseny Op. 33
Schumann: II. (C-dúr) szimfónia Op. 61
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Hegedű: Ábrahám Márta
Vezényel: Gál Tamás

Mindenkit szeretettel várunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek