2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Izgalmas műsorral folytatódik Tűzvarázs bérletünk

Ritkán hallható, de izgalmas és gazdag dallamvilágú darabok hangzanak majd fel a Miskolci Szimfonikusok Tűzvarázs bérletének soron következő hangversenyén.
Schubert, Nielsen és Schumann ritkán felhangzó darabjaiból áll össze a december 5-i hangverseny műsora, amelyet Gál Tamás vezényel, szólistája pedig Ábrahám Márta, hegedűművész. Ábrahám Márta többéves, angliai, hollandiai és Magyarországon szerzett szólista, koncertmesteri és zenekarvezetői tapasztalatát többek között a London Filharmonikus Zenekarnál, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekaránál valamint a Concerto Armonico kamarazenekarnál gazdagította, emellett a Zeneakadémia tanára.
A koncertműsor lendületes kezdéséről Franz Schubert Rosamunda címet viselő nyitánya gondoskodik, amelynek mintegy folytatásaként hangzik fel Nielsen romantikus hangulatú Hegedűversenye. Az est záró darabja pedig Robert Schumann II. szimfóniája, amelynek második tételkezdetére, mint a Magyar Televízió hajdani híradó-szignáljára is emlékezhet még kedves közönségünk.

TŰZVARÁZS BÉRLET III.
2016. DECEMBER 5. HÉTFŐ 19.00
Művészetek Háza
Schubert: Rosamunda – nyitány
Nielsen: Hegedűverseny Op. 33
Schumann: II. (C-dúr) szimfónia Op. 61
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Hegedű: Ábrahám Márta
Vezényel: Gál Tamás

Mindenkit szeretettel várunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum