2021. 09. 26. vasárnap

Jusztina
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Ismét megtartják Miskolcon az avasi borangolást

Bor-barangolnak Miskolcon az avasi pincesoron idén is, az immár harmadik alkalommal megrendezendő borkóstolással főszerett gasztronómiai túrát, a borangolást május 10-én tartják meg.

 Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület alelnöke szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: “a miskolci bor fogalom volt és a megélhetés fontos részét jelentette a városban a 19. század végéig.”
    Európában egyedülálló módon Miskolc város szívében, az Avas északi oldalában több, mint 800 pince és borház található, a város társadalmi életében nagy szerepet játszottak a pincék mint a vendéglátás sajátos társasági színterei – tette hozzá, megjegyezve: éppen ezért az Avas patinás pincesorán rendezik meg már harmadszor az avasi borangolást.
    A cél most is, mint korábban az, hogy a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományait, ha egy napra is, újraélesszék.
    A borokat a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott borászatok kínálják, az ételeket helyi vendéglátóhelyek adják, a jó hangulatról miskolci zenekarok gondoskodnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum