2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ismét magyar tulajdonban a meghatározó tankönyvkiadó, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó

Ismét magyar tulajdonban a meghatározó tankönyvkiadó, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó

Továbbra is a minőségi tananyagok és eszközök biztosítása marad a fókuszban
Hét év után ismét 100%-os hazai tulajdonba került vissza Magyarország legjelentősebb oktatási fejlesztő műhelye, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt., miután a Sanoma értékesítette tulajdonrészét a meghatározó tankönyvkiadóban. A tulajdonosváltás a Tankönyvkiadó céljait, tevékenységét nem érinti: a vállalat továbbra is a nemzeti köznevelési rendszer megújulásához szükséges minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának. A Sanoma azt követően döntött a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.-t (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) birtokló NTK Oktatási Holding Zrt. értékesítéséről, hogy felismerte, a tulajdonosváltást követően Magyarország legnagyobb oktatási cégcsoportja megfelelően tud majd reagálni a hazai oktatáspolitika változásaira. A változás nem érinti sem a Sanoma, sem az NTK stratégiai elképzeléseit. A menedzsment vezető tagjai nem terveznek jelentős változást a mértékadó magyar tankönyvkiadó céljaiban és vezetésében.
Az NTK Magyarország vezető tankönyvkiadójaként továbbra is a nemzeti kultúra egyik legjelentősebb megőrzője és átadója a jövő nemzedékei számára. A kiadó az összes iskolai évfolyam minden tantárgyához készít tankönyvet, taneszközöket, a legtöbb tárgyból többfélét is. Az általános és középiskolai, valamint a felsőoktatási kiadványok mellett folyamatosan felvállalja a nem üzleti célú, speciális — többek között a sajátos nevelési vagy a nemzetiségi — igényeket is kielégítő tananyagok fejlesztését. Az NTK kiadványainak többsége színes, a legmagasabb szintű felhasználói elvárásokhoz igazodik. A kiadó a magyar pedagógiai hagyomány legjavára támaszkodva — nemcsak a tartalmat, hanem a kivitelezést tekintve is — nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Kínálatában a legújabb igényekhez igazodva kiemelt szerepet kapnak a digitális tananyagok is. „A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó a jövőben is a minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának. A kiadó továbbra is mindent megtesz azért, hogy alkalmazkodjon a változó tankönyvpiaci szabályokhoz. A hazai tankönyvpiac meghatározó szereplőjeként felelősséggel tartozunk a pedagógusoknak, gyerekek tízezreinek, a jövő nemzedékeinek” – mondta el Kiss János Tamás, az NTK vezérigazgatója.
A tranzakció az NTK-Oktatási Holding Zrt.-hez tartozó minden leányvállalatot érint, így a Perfekt Zrt.-t is, mely piacvezető a hazai pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában.     


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek