2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Interaktív Ásványfesztivál

A díszaula helyett az egyetemi sportcsarnokban
Számos újdonsággal és a közönség által kedvelt, visszatérő programokkal várja április 30-án és május 1-jén látogatóit a XXIX. Miskolci Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen − ezúttal rendhagyó helyszínen, az egyetemi sportcsarnokban.

Igazi ásványmajálison vehetünk majd részt a két napon: az ásványok és lepkék kiállítás kivételes kuriózumnak ígérkezik, miként az Európa, Ázsia, Amerika és Ausztrália termésarany-leleteiből összeállított válogatás is. Megcsodálhatjuk még Tunézia néhány nemzetközi szinten is számon tartott ásványának válogatott példányait, így például a sivatag homokjában képződő, roppant formagazdag sivatagi rózsáit. Egy külön kiállításon pedig az ásványok optikai tulajdonságaiban gyönyörködhetünk.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel az idén is pluszérdekességként várja a gyerekeket, családokat a földtudományi játszóház „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” című, TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 számú projekt támogatásával. Itt a Műszaki Földtudományi Kar tanszékei interaktív módon mutatják be, hogy milyen kutatói munkák folynak a tanszékeken, ugyanakkor felhívják a figyelmet az adott, földtudománnyal kapcsolatos terület minden érdekességére is.

A fiatalok számára pedig játszóeszközként is bemutatják az ásványokat, kőzeteket – a kézműves játszóházban dísztárgyakat, szobrokat tudnak majd készíteni az érdeklődők puha kőzetekből, természetes ásványokból készült festékkel pedig festhetnek is.

Ahogyan eddig is, a fesztivál és a szervezők célja a földtudomány bemutatása és megismertetése – nem mindennapi módon. Ezt szolgálják a csiszolt és csiszolatlan ásványokat, féldrágaköveket, különböző különleges kőzeteket bemutató kiállítók is, akik nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de vásárolni is lehet náluk. A kiállítások és a börze mellett pedig tombola és újdonságokkal teli program várja az ide látogatókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek