2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

III.Cseh Károly Emlékverseny Szikszón

Újra meghirdette a Cseh Károly Emlékversenyt Szikszó Önkormányzata, most nyugdíjas költészetszeretők számára. A rendezvényt november 24-én tartották Szikszón az Inkubátor Házban.
Cseh Károly költő, műfordító, bár Borsodgeszten született, és utolsó évtizedeit Mezőkövesden töltötte, mégis ezer szállal kötődik Abaújhoz. 1979 és 1992 között Halmajon tanított. Füzesséri József ötletadó és a versenynek otthont adó Szikszó polgármestere kiemelten fontosnak tartja, hogy Abaúj központjaként Szikszó városa őrizze meg, és ismertesse meg minden korosztállyal megyénk irodalmi kincseit.

A versenyre 11 versmondó jelentkezett, akik tagjai a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekszövetségének. A Teszárovics Miklós által vezetett szövetség aktívan részt vállalt a rendezvény létrehozásában.

A zsüri elnökének újra Ötvös Éva színművészt, előadóművészt kérték fel. A zsűrizésben részt vett Cseh Károly özvegye, Csehné Bódi Etelka és Szikszó alpolgármestere, Takács Lászlóné. A vetélkedőn a kötelező vers Cseh Károly: Téli Napfordulón volt, valamit egy szabadon választott művel lehetett versengeni.

A díjakat – ahol az első, második és harmadik helyezettet jutalmazták és 25 000, 20 000 és 15 000 forint volt – Szikszó önkormányzata ajánlotta fel.

A végső sorrend. Első helyezett Szebenyi Lajosné, a Halmaji Nyugdíjas Klub tagja, (szabadon választott vers: Kalász Márton: Örökség); második Szarka Andrásné, az „Összefogás Csobádért” Nyugdíjas Klub tagja (Radnóti Miklós: II. Ecloga). Harmadik helyezett lett Zsatkuné Bauer Judit, a Sajókeresztúri Nyugdíjas Klub (Petőfi Sándor: Szeget, szeggel című, ötletesen illusztrált versével).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek