2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Idős emberek a társadalomban

A Transznacionális Együttműködések program soron következő rendezvényének témája Az ember és a karitatív szervezetek kapcsolata: Idős emberek a társadalomban. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által szervezett előadássorozat soron következő programja 2019. március 27-én a miskolci MAB Székházban kerül megrendezésre.

Hogyan hozzuk közelebb a civil szervezetekben dolgozókat és az egyházi szeretetszolgálatok munkatársait? Miképp tudjuk a köztük lévő párbeszédet segíteni, hogy rövid-és hosszú távon minél produktívabban tudjanak együttműködni? A Transznacionális Együttműködés programjának célja, hogy közelebb hozza a civil szervezetekben és egyházi szeretetszolgálatokban dolgozó szakembereket, és lehetőséget biztosítson számukra a párbeszédre, tapasztalatcserére és a későbbi együttműködések megalapozására. A kooperáció és a kapcsolatteremtés mellett, a program lehetőséget nyújt a módszertani ismeretek bővítésére a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A program kétéves időtartama alatt rendezvényekkel szeretnének alkalmat és lehetőséget teremteni a nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok megvitatására, a szociális szférában hasznosítható „jó gyakorlatok” megismerésére.

2019. március 27-én az előadás a szociális otthoni ellátás újabb kihívásait és a demenciát állítja középpontba. Az eseményen Szerémi Ágnes, az Olajág Otthonok II. intézményvezetője tart előadást Kihívások és innovatív válaszok az Olajágban címmel. Az előadást kerekasztalbeszélgetés követi, amelynek moderátora Kovács Györgyi.

A 2015-ben alakult CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat munkáját közvetlenül segíti a program. A CEDEK folyamatos áldozatos munkájával segíti a rászorulókat, többek között adománygyűjtéssel, tűzifa- és ételosztással – nemre, korra és származásra való tekintet nélkül. A szervezet munkáját ma már több mint 300 önkéntes segíti, akik más karitatív tevékenységek mellett az ételosztások során számos fővárosi lakos élethelyzetét tudták legalább átmenetileg javítani.

A rendezvény helyszíne: MAB Székház, 3530 Miskolc, Erzsébet tér 3.

Időpont: 2019. március 27., 15.00

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi e-mail címre várunk: leichter.lilla@zsido.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek