2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Húsz hónap Kortársasjáték

2014.04.30-án zárul a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum Nonprofit Kft. „Kortársasjáték” című projektje. Az Európai Unió 23.466.463 Ft-os támogatásával megvalósult, 2012.09.01-jén kezdődött rendezvénysorozat keretében 1060 miskolci és környékbeli óvodás kisgyermek, általános iskolai tanuló és középiskolás fiatal vehetett részt a Miskolci Galéria kiváló szakemberei által szervezett múzeumi programokon.
A projekt során a legkisebbek a „Színházi mesék” témanap-sorozat keretében kaptak bevezetést az előadóművészetek, a színjátszás, a bábszínház, a zenés színház, a vásári komédia és a kortárs színház világába.

A nagyobbak a „Képző és zeneművészeti párhuzamok Kondor Béla és Bartók Béla művészetében”, illetve a „Kortárs képzőművészeti jelenségek – Stílusosan a stílusokban” témanap sorozatok programjain kerülhettek közelebb a kortárs képzőművészethez.
A művészetek iránt aktívan érdeklődő, illetve a különböző művészeti ágak területén tehetséges fiatalok pedig havi szakkörök, nyári táborok és heti rendszerességű tehetséggondozó programok során -aktív képzőművészek hatékony segítségével- mélyíthették el tudásukat, csiszolhatták készségeiket a művészettörténet, a grafika, a plasztika, illetve a fotó és videó területén.
E tevékenységek révén a Miskolci Galéria eredményesen valósította meg a projekttel kapcsolatos céljait az elmúlt 20 hónap során, hiszen a célcsoport életkori sajátosságaihoz illeszkedő, tevékenység-központú foglalkozások a programok résztvevőit közelebb hozták a múzeum -korábban számukra talán idegen- világához. Legtöbb résztvevőben őszinte érdeklődést ébresztettek a kortárs művészetek, valamint ezek fókuszában álló kérdések és problémák iránt. A Miskolci Galéria ily módon sikeresen kapcsolódott be a projekt által érintett oktatási intézményekben zajló nevelési folyamatokba, sokat tett azért, hogy a résztvevők később a hagyományokra támaszkodó, gondolkodó, kreatív, alkotásra kész fiatalokká és felnőttekké váljanak.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek