2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Hajdu Gáborra emlékezünk

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban emlékezünk meg a 80 évvel ezelőtt született Hajdu Gábor újságíróra, több kötetes íróra, aki közel húsz éve nincs már közöttünk.

Rá emlékezve jelentette meg a városi mecénás alap támogatásával utolsó ki nem adott regényét a Nászcsók Káintól a Bíbor Kiadó. A kézirat gondozását a gyermekei Mariann, Norbert és Viktória vállalta magára, és ők lesznek azok is, akik az érdeklődők figyelmébe ajánlják 2015. szeptember 23-án délután fél 5 órától.

 

Hajdu Gábor szelídek és szerények közül való ember volt. Alkotói módszeréről egyszer azt mondta: a valóságból vett életdarabkákkal dolgozik, azokat szövi fiktív történetté.

A történelmet a „kisember” megéli, ám csak visszatekintve értheti meg. A történelemkönyvek az értelemhez szólnak; Hajdu Gábor regénye – a benne bemutatott egyedi, egyéni sorsokon át – a szépirodalom érzelmekre ható eszközeivel teszi érzékelhetővé az ’50-es évek diktatúrájának fenyegető, fojtogató légkörét.

 A rendezvény előtt 16 órától a mindszenti temetőben pályatársak, egykori barátok helyezhetik el a megemlékezés virágait Hajdu Gábor nyughelyén.

Borkúti László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek