2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Hahó, könyvtár(s)ak, vár a Balaton!

Önfeledt játék, kreatív megoldások, sok-sok élmény – és még több a nyerteseknek, akik egy hétig ingyen nyaralhatnak a Balatonnál. Röviden így foglalható össze a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék idei története.
Borsod-Abaúj-Zemplén 24 településéről 45 csapat nevezett be a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által idén is meghirdetett megyei olvasásnépszerűsítő játékba. Két írásbeli forduló után 16 csapat került a május 29-ei döntőbe, és közülük is a legjobban teljesítő 11 csapat, tehát 44 gyermek utazhat el egy hétre a Balatonhoz.
A könyvtár a Hahó, könyvtár(s)ak! vetélkedőt a kistelepüléseken élő 3-4. osztályos gyermekek számára rendezi meg évről évre a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében, és a csapatokat is a könyvtárak vagy az iskolák könyvtárosai készítik fel. Méghozzá olyan sikerrel, hogy Balázs Ágnes író, színész, drámapedagógus, a zsűri elnöke külön gratulált és tapsot kért nekik!
– A döntő beugró feladata volt egy rövid jelenet előadása Balázs Ágnes Lufi és Szamóca című művéből saját jelmezekkel és kellékekkel – mondta erről Miklós Katalin főszervező, a gyermekkönyvtár vezetője. – Ritkán látni ennyire ügyesen és bátran mozgó, önfeledten játszó gyerekeket. Pontosan tudták a szöveget, ugyanakkor humorosak voltak, látszott, hogy rengeteg ötlet és nagyon sok munka van minden kis előadásban!
A döntőt két írásbeli forduló előzte meg, amelyek kreatív feladataihoz Csukás István, Bálint Ágnes és Szabó Magda egy-egy írásából is meg kellett ismerni részleteket, míg a Lufi és Szamócát végig el kellett olvasni. A döntő napján pedig az is kiderült, hogy ezek a gyerekek nemcsak szeretnek, de tudnak is olvasni a szó teljes értelmében: nyitottak, és értőn dolgozzák fel magukban a történetet.
A legjobb 11 csapat tagjai augusztus 8–15. között egy hetet tölthetnek Balatonmáriafürdőn, ahol valószínűleg nem lesz idejük olvasni, hiszen számos élményteli program várja őket. De a többség kötődik valamilyen olvasmányélményükhöz – vagy majd később visszaköszön egy-egy könyvben…
Akiket vár a Balaton:

csapatok                            iskolák                                                                    felkészítő tanár
Pink Cats    Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola, Kazincbarcika    Csernely Csabáné
Újtéri Bölcs Baglyok    Újváros Téri Általános Iskola, Ózd                                          Zsámbok Bettina
Csokonais Könyvbarátok    Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gesztely           Karajz Ottó Györgyné
Olvasómanók    Általános Iskola, Aggtelek                                                Újhelyiné Kenéz Zsuzsanna
Ózdi Könyvfalók    Újváros Téri Általános Iskola, Ózd                                           Kilaroglu Jánosné
Könyvmoly Csajok    Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Felsőzsolca       Zsíros-Holy Kinga
Titkos Négyes    Bolyai János Katolikus Általános Iskola, Ózd                                    Juhász Tiborné
Ózdi Könyvfalók    Újváros Téri Általános Iskola, Ózd                                           Kilaroglu Jánosné
Szerencsi Könyvmolyok    Bolyai János Katolikus Általános Iskola, Szerencs             Bodnár Nikoletta
Csipolínó    Szent Mihály Katolikus Általános Iskola Tagiskolája, Serényfalva               Szűcs Katalin
Könyvmágusok    Egressy Béni Városi Könyvtár, Kazincbarcika                           Hazag-Szabon Anett

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek