2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Gödöllőre érkezett a KIM tudatos internethasználat érdekében indított programja

Gödöllőre érkezett a KIM tudatos internethasználat érdekében indított programja

Az internet nem felejt! címmel a világháló veszélyeinek tudatosítására, a gyerekeket ért iskolai és internetes zaklatás jelenségének csökkentése érdekében indított programmal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) ma Gödöllőre látogatott. A Kastély Lovardájában megtartott előadáson több száz gödöllői iskolás és pedagógusaik vettek részt.
Az előadás előtt Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy  a 10 -14 éves gyerekek naponta négy és fél órán át használják az internetet, azon belül is a közösségi oldalakat, mindezt úgy, hogy fel sem mérik, pl. hogy az egymással megosztott információkkal, személyes adatokkal, fotókkal akár törvényt is sérthetnek. Hozzátette, fontos gondolni  a jövőre is, hiszen egy ma viccesnek tartott kép tíz év múlva már kínos lehet, ami hatással lehet majd akkori életükre.

 

Az államtitkár elmondta, hogy a felmérések szerint gyakori, hogy az érintettek azért nem beszélnek a zaklatásról, mert nem tartják megfelelő partnernek ebben a szülőt, pedagógust, mert úgy vélik, nem értenék meg, miről is van szó.  Balatoni Monika kiemelte, hogy a program többek között ezt a „szakadékot” is át kívánja hidalni, s ebben segít az az oktatási anyag, ami a pedagógusok számára hamarosan elérhető lesz. Ez tartalmazza majd a tanárok számára fontos jogi és módszertani ismereteket, ami többek között abban is segítséget nyújt majd, hogy a tanárok képesek legyenek felismerni azokat a jeleket, ha valakit a társai zaklatnak, s egyben tenni is tudjanak ellene.

 

Március közepéig 30 helyszínen több mint háromezer diák vett részt a programban, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a közigazgatási tárca tovább folytatja az előadássorozatot. A másfél órás program során három moderátor segítségével a diákok játékos formában kipróbálják, milyen következményei vannak a posztolásoknak, és kiderül, hányszor követnek el például jogsértést másik személy ellen, amikor jogtalanul használják fel fotójukat vagy megsértik a magántitkukat.

 

(KIM Sajtó Osztály)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…