2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Fiesta ezúttal online térben

Idén 22. alkalommal rendezik meg 2021. március 18 – 25. között a könyvtárak az Internet Fiesta programjait. Az esemény az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. Az akcióhoz ezúttal is csatlakozik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, mely összesen 36 érdekes eseménnyel várja az érdeklődőket az intézmény honlapján, valamint facebook-oldalán.

 

A rendezvény célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása. A megyénk összesen 339 települése 442 intézménye regisztrált csaknem 800 programmal, amivel országos szinten éllovas. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár fiókkönyvtáraival együtt különlegességekkel várja az érdeklődőket az egy hétig tartó eseménysorozatra. A nyitónapon, március 18-án „Múlt egy kattintásra” címmel Miskolc emléktábláiról készült applikációt mutatnak be. A gyermekkönyvtár, azaz a „Mesebirodalom” húsvéti kérdezz-felelekkel, valamint olvasás népszerűsítő és rajzpályázattal készül. A könyvtár munkatársai segítséget nyújtanak a kutatási témákhoz kapcsolódó irodalomjegyzék összeállításához, valamint az online regisztrációhoz, de lesz bookbon, vagyis könyvdesszert is, ahol minden nap egy-egy könyvkülönlegességet mutat be intézményünk a világhálón. Megemlékezünk a 100 éve elhunyt miskolci születésű néprajzkutatóról, Istvánffy Gyuláról, valamint a 100 éve született Szőllősy András zeneszerzőről, zenetudósról is.

A József Attila Könyvtár jóvoltából lesz meseposztós előadás, és online mese is. A Petőfi Sándor Könyvtár irodalmi totóval, és 1 hét alatt 7 tea megismertetésével rukkol elő. A Móra Ferenc és a Kaffka Margit Könyvtár egyaránt az internetes applikációk bemutatására és a világháló biztonságos használatára hívja fel a figyelmet. A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár névadójával kapcsolatos kvízzel, német, valamint angol nyelvű programmal várja az olvasókat. A Tompa Mihály Könyvtár a húsvét közeledtével online kézműves foglalkozást tart a gyerekeknek. A programok a www.rfmlib.hu honlapon, valamint a könyvtár facebook-oldalán érhetők el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek