2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Felújított mosdókkal kezdheti az idei szeptemberi tanévet több kisiskola

Felújított mosdókkal kezdheti az idei szeptemberi tanévet több kisiskola

Tavalyi évben négy hátrányos helyzetű vidéki általános iskola elavult vizesblokkjának teljes felújítására került sor az Iskolamosdó Felújítási Programban. 2015-ös indulása óta 19 iskola mosdóblokkja újult meg, melynek köszönhetően több, mint 3000 gyermek iskolai higiéniás körülményeit tette korszerűvé és kellemesebbé kormányzati és nagyvállalati összefogással. A támogató cégek mellett a programnak idén is fontos szereplői lesznek azok az emberek, akik a domestos.hu oldalon leadott szavazataikkal kiválasztják azokat az iskolákat, ahol a szeptemberi évkezdésig megújulhatnak a mosdók.
Az Iskolamosdó Felújítási Program fő üzenete, hogy nem csak otthon, hanem a tanítás során is nagyon fontos megteremteni a megfelelő iskolai higiéniás körülményeket, illetve, hogy fejlessze a gyermekeket körülvevő épített környezetet. A program kiegészíti az állami iskolaépítési és felújítási programot, azokon a településeken, ahol ebben az évben nem valósul meg hasonló jellegű fejlesztés.
2019-ben a pályázó általános iskolák közül a következők vehetnek részt a 2019. február 11.-től április 14-ig tartó nyílt internetes szavazáson, hogy elnyerjék a közönség szimpátiáját, és modernizálhassák mosdóhelyiségeiket:
•    Avastetői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc
•    Besnyői Arany János Általános Iskola, Fejér megye, Besnyő
•    Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Veszprém megye, Borzavár
•    Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Fejér megye, Sárbogárd
•    Monorierdei Fekete István Általános Iskola, Pest megye, Monorierdő
•    Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola Miháldi Tagiskolája, Zala megye, Miháld
•    Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés – Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium, Baranya megye, Pécs
•    Rémi Általános Iskola, Bács-Kiskun megye, Rém

A program nem csupán ahhoz fontos hozzájárulás, hogy enyhüljenek az iskolák higiéniai problémái, hanem arra is kitűnő eszköz, hogy felhívja a pedagógusok és a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek tisztaságának fontosságára, és ösztönözze a gyerekeket a helyes tisztálkodási szokások elsajátítására.
Az Unilever számára globális cél, hogy minél több embernek segítsen tisztálkodási lehetőségeik és szokásaik javításában, hiszen a szegényes higiéniai körülmények, a biztonságos ivóvíz hiánya és a nem megfelelő közegészségügyi viszonyok világszerte több mint 2,5 milliárd embert érintenek. A vállalat számos tisztítószer és kozmetikum gyártójaként elkötelezetten áll ki az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 17 globális célja mellett, amelyekkel a szervezet 2030-ra megszüntetné a mélyszegénységet, visszaszorítaná a társadalmi egyenlőtlenségeket, valamint megállítaná a klímaváltozást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…