2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Felnőtteknek szóló előadás a Csodamalomban

Márciusban a Miskolci Csodamalom Bábszínház feleleveníti felnőtteknek szóló előadás-sorozatát, amellyel szélesíteni és gazdagítani szeretné műfaji és nézői palettáját.
Ez a sorozat Nyirő József Halhatatlan élet című regényéből készült „egyszemélyes népi vígjátékkal” indul útjára a 2017-18. jubileumi évadban.

Hogyan veszi rá egy apa furfanggal a korosodó, vénlegény fiát a nősülésre? Milyen volt azokban az időkben, amikor udvarolni még guzsalyosba kellett járni, amikor akár egy hold földön múlhatott egy házasság, amikor az apa kérte meg a lány kezét, és az egész falu kivette a részét a mátkaságból, a vőlegénységből, az esküvőből és a lakodalomból? Hogyan éltek falun az emberek, amikor a mezőn „az elemózsia-elővétel olyan volt, mint a gyónás, egész életét leplezte vele az ember”, amikor még a hozományos ládát perefernumos ládának nevezték, a házhoz tartozó udvart pedig életnek?

A regény alapján készült egyszemélyes népi vígjáték –  Kulcsár – Székely Attila, a Miskolci Csodamalom Bábszínház színművésze szerkesztésében és előadásában – többek között ezt a már-már letűnt kor világát, történeteit igyekszik újra megteremteni, eredeti népies humorral fűszerezve, felhőtlen, igényes szórakozást nyújtva, március 9-én, pénteken, 18 órától a Csodamalom Bábszínház (Kossuth Lajos u. 11. szám) színháztermében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum