2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

FELHÍVÁS, KIÁLLÍTÁS!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnöke és a Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal minősítő kiállítási lehetőséget hirdet a megye rangos ifjú alkotói számára:
„IV. ALKOTÚRA”
Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középszintű művészeti iskolák
grafikai bemutatója, művészeti iskolai seregszemle kiállítása
Miskolc 2018. címmel

A KULTURÁLIS RENDEZVÉNY TÁMOGATÓI:
Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés Elnöke Török Dezső, Miskolc MVJ Város Önkormányzata, a Herman Ottó Múzeum Igazgatóhelyettese és a Miskolci Galéria Intézményvezetője Kákóczki András művészettörténész, valamint Béres Gyula Tamás tervezőgrafikus művész, Fáy díjas művésztanár, és a Megszólaló Kezek Közhasznú Alapítvány.
A KIÁLLÍTÁS CÉLJA:
A hagyományosan, idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Mis-kolc város kulturális, oktatási és művészeti marketingjének részeként, a terület alkotói utánpótlás egy éves ered-ményeinek, a diákok és művésztanáraik alkotói és nevelési szemléletének bemutatató kiállítása. A rendezvényen kiállított művek az alkalmazott grafikai és a képgrafikai készségeknek piacképessé tehető eredményeinek must-rája. Az üzenet tartalmú kreatív tudásszemlélet fejlesztésének középszintű állomásán megyei és városi szakmai seregszemle.
HELYSZÍNE:
Miskolc, Városháza aulatere, 3525 Miskolc, Széchenyi u. 8.
Időpontja:
2018. június 12-19-ig, az aulatérben az oldalfalak mentén függesztett művek kiállításával.
A MŰVEK LEADÁSA:
Június 11-én 8-16 óráig (telefonkontakt:
Kákóczki András 06 (46) 500 680), és június 12-én a kiállítás helyszínén a Városháza aula terében délelőtt 12 óráig.
INSTALLÁLÁS: 2018. június 11-12. (hétfő, 8-16 óráig és június 12. kedden 12 óráig), a kiállí-tás június 20-án kerül bontásra, a művek június 20-21-én elvihetők.
MEGNYITÓ, DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG: 2018. JÚNIUS 12. KEDD, 17 ÓRAKOR.
(Fellép a Megszólaló Kezek Közhasznú Alapítvány komolyzenei műhelye)
ZSŰRI:
A beadott művek elő zsűrin vesznek részt. A zsűri az érdemes munkákat, iskolai teljesítmé-nyeket értékeli és díjazza, egyedi oklevéllel és emlékplakettel ismeri el.
Résztvevő kiállítók:
A kiállítók a megye valamennyi középszinten képző,- és alkalmazott grafika, kiadványtervező, kiállítás tervező és dekoratőr képzést folytató oktatási intézményeinek tanulói, művésztanárai, felkészítő tanárai. A művek leadási helyszíne és ideje a kiállítás helyszínén 2018. 06. 11-én reggel 8 órától délután 16 óráig és 12-n, de. 12 óráig a Miskolci Galéria telefon számain előzetes bejelentkezés alapján. Kiállítói helyszíni bejárás kérhető munkanapo-kon, 2018. május 22-tól a Polgármesteri Hivatal nyitvatartási rendje szerinti fogadó időben.
Az esemény technikai leírása:
Egy tanintézmény részére összesen 4 négyzetméter függőleges sík térfelület áll rendelkezésre, igény és egyeztetés szerint bővíthető. Tárgyakhoz, egyeztetve, posztamens kérhető. Az iskolák tanulóinak munkáit, installálását a Miskolci Galéria szakemberei végzik.
Az alkotók kötelesek a műveiket önhordó passzpartúval, fülezéssel, alaktartással, függeszthető (vízszintes fel-sőléces, kemény kartonos, csipeszes, keretes, rollup, riglizett molinó, stb.) önhordó merevítéssel ellátni.
A munkák huzalrendszeres, ill. paravánon felfüggesztéssel kerülnek felhelyezésre. A kiállító teret a kiállítás idején őrzés biztosítja.
A műveket a kiállítás helyszínén, Miskolcon a Városháza aulaterében, 2018. június 12-én 14 óráig személyesen; az alkotók és oktatási intézményük részvételével a Miskolci Galéria szakemberei függesztik fel, és június 20-tól vihetők el. A kiállításról film és fotó készül a városi és megyei médiák számára, közérdekű híranyagaikban kerül-nek felhasználásra, ehhez az alkotók a műveik beadásával járulnak hozzá. Az intézmények és alkotók munkájuk-kal, megjelenésükkel tevékenységüket, képzettségüket bizonyítják.
Technikai kapcsolttartás: Kákóczki András: Telefon: (+36) 46/500-680, E-mail: galeriamiskolc@gmail.com
Béres Gyula Tamás: Telefon: 20-2652291, E-mail: designiq.one@gmail.com
ARCULATI MEGJELENÉS:
A rendezvény márkaneve: „ALKOTÚRA”
A márkanév a „kreatív” és a „munkafolyamat” szavakat; magyar kifejezések ötvözetévé formálja, az embert pró-báló megismerés és kifejezés folyamatát jelképezi.
A grafikai jel, logó a kerékpározó „G” betű, a grafika emberközpontú, természet közeli szemléletét és a fiatalos humort idézi, valamint a tábla színével és a kompozícióval utal egyfajta sajátos (KRESZ) táblára; a fiatalok művé-szeti életének védelmét ajánlva, kifejezve.
A szín használat: mélykék és a napsárga komplementer közeli alapszín párok, a kiegészítést, kihangsúlyozást jel-képezik. A kék szín a levegő, víz, az éter életelemeket és a teret, a szárnyaló alkotói szemléletet, megújuló értéke-ket, – A sárga a nap az erő, energia, a mindig hiányzó új értékek létrehozásának kifejezői.
Tisztelt iskolai intézményvezetők, kérem a felhívásom továbbítását szaktanáraik felé!
Számítva részvételükre, megjelenésükre, kiállítható műveik benyújtására, eredményeik felmutatására a ren-dezvényen. Üdvözlettel:
Miskolc, 2018. 05. 14.
Török Dezső
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…