2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Európai Régészeti Napok Miskolcon

Június 19-én pénteken rendezi meg a Herman Ottó Múzeum a Miskolci régész terasz- The HOMe Movie című rendezvényét, mellyel az Európai Régészeti Napok felhívásához csatlakozik.

A múzeum főépülete előtti teraszon délután 18.00-tól és 19.30-tól a régészet szerelmeseit várják a Régészeti Osztály munkatársai, akik első, házi készítésű dokumentumfilmjük ősbemutatóját tartják és a filmhez kapcsolódóan kerekasztal beszélgetést szerveznek.

 

A kisfilmben bemutatják egy 2019-ben azonosított lelőhely „életútját” az előkerüléstől a feltárásig. A vetítést követő beszélgetésen kötetlenebb hangulatban mesélnek a régészet szépségeiről és nehézségeiről, egy-egy ásatáson előforduló váratlan eseményről. Az est folyamán az is kiderül, hogy a régészek nem mindig „csak” ásnak és fellebbentik a fátylat a kedvenc régészeti leleteikről is, melyeket a nagyközönség számára is bemutatnak, köztük olyanokat is, amelyeket a látogatók eddig soha nem láthattak.  Az eseményre előzetesen regisztrálni kell.

Az eseményre szóló jegyet turnusonként limitált számban a Görgey utcai épületben elővételben lehet megváltani hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óra között, pénteken 8.00-14.00 óráig. A jegy ára egységesen 1000 forint.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával orrot és szájat eltakaró maszkot vagy kendőt! Kézfertőtlenítési lehetőséget a múzeum biztosít. Érkezés 15 perccel az rendezvény előtt, hogy a kézfertőtlenítést a rendezvény kezdetéig el tudják végezni. Egy-egy időpontra maximum 20 fő részvételét tudják biztosítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek