2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Érkezik a Betlehemi Láng

A Miskolci Gráciák Egyesület, városunkban nyolcadik alkalommal rendezi meg a Karácsonyi várakozást ünnepélyesebbé tevő „BETLEHEMI LÁNG” fogadó ünnepséget.
A vallásos embereknek ez a Krisztusi szellemiség szimbóluma, mások számára békét és szeretetet jelent. Gyertyával – gyertyát gyújtva terjed a láng, – a közelgő ünnepet, békét, összetartozást jelképezve. A láng mindenkié, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. A Betlehemi Láng elhozza az ünnep fényét, a szeretetet és a békét otthonainkba.

A Miskolci Gráciák Egyesületének tagjai csatlakozni kívánnak ahhoz az európai és részben hazai hagyományhoz, hogy ünnepélyes keretek között fogadják a „Betlehemi Lángot”.
A láng 1986 óta Jézus Krisztus születése helyéről a Betlehemi Születés templomából érkezik repülőgéppel Európába, majd innen Magyarországra. Hazánkban idén Budapesten a Kelenföldi Református templomban lévő istentisztelet és nagyszabású ünnepséget követően az egyes országrészek, városok küldöttségei számára történt az átadás.

Hogy az ünnep ne csak a bevásárlásról és ajándékozásról szóljon, a Miskolci Gráciák Egyesülete ezzel az ünnepi megemlékezéssel hagyományt teremtettek városunkban és a 2016.  évben már nyolcadik alkalommal rendezik meg  a Betlehemi Láng fogadását-átadását a Hősök terén, ahol Betlehemet is állítottak.

A rendezvényre negyedik alkalommal meghívták Borsod-Abaúj-Zemplén megye minden polgármesterét, lehetővé téve, hogy Borsod megye minden településére eljusson a Betlehemi fény.

Ebben az esztendőben, 2016. december 18.-án, Advent negyedik vasárnapján, 14.00  órakor Miskolcon, a Minorita templomban történik a Betlehemi Láng fogadása  ökomenikus Istentisztelet  keretein belül, majd a Hősök Terén 15 órától a Betlehemi Jászol megáldását követően történik Betlehemi Láng átadása a megye polgármestereinek és minden miskolci lakosnak.

A Miskolci Gráciák által negyedik alkalommal meghirdetett Betlehemi Jászol készítő versenyre az idén 23 pályamű érkezett, melyeknek átadása is ezen alkalommal történik. A Betlehemek megtekinthetők a Miskolcon a Szinva Park bevásároló központ III. emeletén.
Az Ökumenikus Istentiszteleten kerül  átadásra a Tehetséggondozó pályázatuk két különdíja is.
A gráciák által támogatott beteg kislány, Margarita számára összeállított ajándékcsomagot is ezen alkalommal adjuk át.

A Miskolci Gráciák Egyesülete a Betlehemi, a születést jelképező láng fogadásával és átadásával, a Betlehemi Jászol állításával kívánnak városunk és a megye minden lakójának Békés, Szeretetben Gazdag, Áldott Karácsonyi Ünnepeket.

„BETLEHEMI LÁNG FOGADÁSA”
Miskolc, Minorita templom – Hősök tere 2016. december 18.
Advent negyedik vasárnapján
14.00 órakor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…