2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

Életre szóló romantikus élmények

A közeleg a Valentin nap. Tárgyak és plüss szív helyett ajándékozzunk élményt, hisz a közösen megélt élmények jobbá tehetik a kapcsolatot. Egyetlen romantikus pillanat is életre szóló élmény lehet. De mi is a romantika valójában?

Szó szerint jelentése „regény”, jelent művészeti stílust és lelkialkatot is, de a leggyakrabban arra használjuk, ha valami regényes, érzelmes és szenvedélyes. Egy tökéletes romantikus élmény ilyen: érzelmekkel teli, olykor szenvedélyes, regénybe illő pillanat.

A Valentin-nap eredetileg arról szólna, hogy a szerelmet ünnepeljük: legyen egy nap, amikor a párok csak egymásra figyelnek, elmélyíthetik a szerelmüket vagy csak egyáltalán, átadják magukat az érzésnek, milyen jó szeretni valakit. A felejthetetlen romantikus élmény titka, hogy őszintén, ugyanakkor meglepő módon fejezzük ki az érzelmeinket, éreztetve a másikkal, hogy milyen fontos nekünk.

„Elég egy apró figyelmesség, a lényeg, hogy váratlan és szokatlan legyen és persze őszinte – mondta Sashalmi Attila a Meglepkék.hu ügyvezetője – Egy szerenád, egy szerelmes vers, egy palackpostába rejtett üzenet máris élménnyé teszi ezt a napot kedvesünk számára. Tovább fokozhatjuk az élményt ha megrendezzük a dolgot. Például egy futár kézbesíti a palackba zárt üzenetet párunk munkahelyére. Amikor kinyitja a dobozt, megtalálja a palackpostát, és egy kalapácsot, amivel a palackot szét kell törnie.”

Szinte végtelen a lehetőségek sora, csak egy kis kreativitás kell hozzá. A szerelmes üzenetek – bárhová is rejtjük azokat – mindig romantikát csempésznek az ünnepnapba. Főként, ha olyasmit vetünk papírra, ami csak a párunknak vagy a párunkról szól, egy közös kis titkunk vagy élményünk. Olykor egy egyszerű üzenet is elég, amit reggel titokban a kabátzsebbe, vagy a tárcába csúsztatva garantált meglepetés lesz.

Ha valaki nagy meglepetést szeretne, akár egy óriási ponyván is átnyújthatja szerelmi vallomását, kifeszítve szemközti irodaház oldalára vagy akár egy felüljáróra, ahol kedvese a dugóban szokott rostokolni. Nagyszerű ötlet ez akkor is, ha minden Valentin-napi meglepetés között is a legromantikusabbra készülünk: lánykérésre.

A romantikus lovag

Egy romantikus lánykérés olyan élmény, amit még az unokáknak is mesélni fognak. Sashalmi Attila arra biztat minden lánykérőt, hogy tegye valamilyen módon emlékezetessé ez a napot. Hiszen legbelül minden igazi férfi egy hős lovag, aki megmenti a királylányt és elnyeri a szerelmét. Ahogyan a nők a szívük mélyén várják a hős lovagot, aki méltó lesz a szerelmükre.

Persze nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi romantikus legyen. Le kell küzdeni a félelmet hogy esetleg nem értékelik az igyekezetét és, hogy mit fognak szólni mások. Az igazság az, hogy a boldogság amit egy meglepetés lánykérés okoz semmihez sem hasonlítható. Az ismerősök pedig csodálattal vegyes irigységgel néznek egy lovagias férfire – a barátnőkről nem is beszélve.

„A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Ma már szinte mindent meg lehet szervezni a grandiózus tűzijátéktól, a gyertyafényes privát korcsolyázáson át a helikopteres városnézésnek álcázott lánykérésig” – mondta Sashalmi Attila.

Persze aki úgy érzi, hogy nincs kreativitása, ideje, bátorsága egy meglepetés megszervezéséhez, az szakértők segítségét is igénybe veheti, akik akár mindent elvégeznek helyette, hiszen az élményajándék igazi iparággá nőtte ki magát az elmúlt években.

Egy jó tanács azoknak, akik különleges meglepetéssel készülnek: „Vigyázni kell, ne buktassuk le magunkat például azzal, hogy túlidegeskedjük a dolgot. Sokszor ez a legnehezebb. Ilyenkor érdemes füllenteni valamit ami megmagyarázza a szokatlan viselkedésünket. Mondhatjuk például, hogy problémáink vannak a munkahelyen és ezért vagyunk kicsit feszültek” – mondta Sashalmi Attila.

Erőlteti nem lehet

Persze vannak, akik kifejezetten irtóznak ettől az ünneptől. Ha a párunk is ilyen, ne erőltessük rá a romantikázást. Ez persze nem jelenti azt, hogy meg kellene tagadni önmagunkat. Mi meglephetjük egy aprósággal a párunkat, miközben hangsúlyozzuk, hogy tiszteletben tartjuk az ő véleményét, de ez nekünk fontos és nem várunk cserébe semmit. Legfeljebb egy ölelést.

Jó ötlet az olyan ajándék, amit később közösen felhasználhatunk: például egy kényeztető spa élmény, vagy valami amire a párunk mindig is vágyott, de még soha nem próbálta ki. Otthon tegyük körbe gyertyákkal a kádat, főzzük meg a kedvenc ételét vagy vigyük el a kedvenc éttermébe, sétáljunk egyet kézen fogva.

Akár egy romantikus vacsoráról, akár egy Valentin-napi lánykérésről van szó, az odafigyelés a legfontosabb és, hogy élvezzük az együttlét örömét. Egy-egy spontán dicséret vagy bók mindennél többet jelent. Mindenkinek jól esik az elismerés, jó hallani, hogy a párunk értékel bennünket, valóban fontosak és különlegesek vagyunk a számára. Azok, akik képesek teljes lényükkel a másikra figyelni, ők tudják valóban átélni és emlékezetessé tenni a Valentin-napot. Sőt, a szürke hétköznapokat is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Irány Monte Carlo!
Egy verseny akkor igazán eredményes, ha a jövőbe mutat, és elindít egy fejlődési pályán. - jelentette ki a World Top Model hazai döntőjének a versenyi…

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…