2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Együtt egymásért!

Idén ezzel a mottóval rendez Esélyegyenlőségi Nap-ot a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A rangos és hagyományos esemény már a tizenharmadik a sorban.


Szinte hihetetlen, de elröppent egy újabb tartalmas és eseményekben gazdag esztendő,
s a kazincbarcikai érdekképviseleti szervezet újra szeretne együtt tölteni tagjaival, hozzátartozóikkal és az érdeklődőkkel egy kellemes délutánt.
Az országosan is ismert és elismert eseményt több mint egy évtizede álmodta meg Tomkóné Kiss Mária elnök, a kazincbarcikai fogyatékossággal élők jeles aktivistája.
Ő és csapata azóta is töretlen lelkesedéssel dolgozik azon, hogy a térségben élő mozgáskorlátozottak és egyéb sérültek mindennapjait segítsék és megkönnyítsék, vagyis integrálják őket az épek világába. Nem könnyű feladatra vállalkoztak, hiszen modernkori társadalmunk sem „nőtt még fel” ahhoz, hogy egy fogyatékossággal élő számára valóban egyenlő esélyeket adjon. Mondjuk a tanulásban, a munkában, a pihenés, kikapcsolódás terén; az ügyintézésben, a napi adminisztrációban vagy éppen a bevásárlásban. Tomkóné Marikáék maroknyi csapata ennek érdekében tevékenykedik a hétköznapokban, de arról is gondoskodnak, hogy ünnepnapok is legyenek sorstársaik életében. Egy ilyen lesz a szeptember kilencedikei 13. Esélyegyenlőségi Nap.
Mint minden évben, ezen a szombat délutánon is számos hasznos információt osztanak meg a résztvevőkkel a szervezők, lesz szűrővizsgálat és egészségügyi tanácsadás is.
Ám emellett természetesen a szórakozásé, kikapcsolódásé lesz a főszerep.
2017-ben újra ámulatba ejti majd a közönséget a budapesti Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes. Fellép az edelényi Dobi házaspár egy örökzöld slágereket, ismert operetteket és dalokat csokorba kötő zenés műsorral, de Kriston-Kolosai Anikó és Kriston Tamás gyönyörű táncpárosa is látható lesz. A délután sztárvendége – egy korábbi esélynapon feledhetetlen perceket és élményeket szerző – Szandi lesz, aki várhatóan idén is felpörgeti
majd a résztvevőket.
A szervezők – a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete és a Borsod-Média Ügynökség – nagy-nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a KSK Munkacsarnokába szeptember 9-én 14 és 18 óra között, hiszen a rendezvény nyitott és díjtalanul megtekinthető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…