2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Egerben, a II. Stúdiószínházi Táncfesztiválon szerepel a Miskolci Balett

Egerben, a II. Stúdiószínházi Táncfesztiválon szerepel a Miskolci Balett

Október 17-én Médeia című táncprodukciójával vendégszerepel a Miskolci Balett a II. Stúdiószínházi Táncfesztiválon, Egerben.
Tavaly először rendezett Stúdiószínházi Táncfesztivált a GGTánc Eger, amely jól illeszkedik a város kulturális koncepciójába. A Gárdonyi Géza Színház tánctagozata idén is a legjobb együtteseket hívta Egerbe. A Miskolci Balett is ott lesz.

A Miskolci Balett
Október 17-én Médeia című táncprodukciójával vendégszerepel a Miskolci Balett a II. Stúdiószínházi Táncfesztiválon, Egerben.
Tavaly először rendezett Stúdiószínházi Táncfesztivált a GGTánc Eger, amely jól illeszkedik a város kulturális koncepciójába. A Gárdonyi Géza Színház tánctagozata idén is a legjobb együtteseket hívta Egerbe, köztük a Miskolci Balettet.

„A tánc mindenkihez szól, a tánc nyelvéhez nem kell tolmács – fogalmaz Topolánszky Tamás. A tánctagozat vezetője szerint idén is minden korosztály talál kedvére valót, hiszen a skálán mesejáték, ifjúsági és felnőtt produkció is található. Idén a Duna Művészegyüttes, a Közép-Európai Táncszínház, a Miskolci Balett, a Tünet együttes és a Bozsik Yvette Társulat, valamint Grecsó Zoltán lesz a vendégünk; esténként pedig improvizációs előadásokra várjuk a nézőket. „ – mondta a tagozatvezető.

MÉDEIA
táncjáték

Nincs meg egy olyan sötét alakja a görög mitológiának, mint a második koreográfia hősnője, Médeia. A barbár varázslónő Iaszónnak, hűtlen férjének új asszonyát és annak királyi apját őrült féltékenységből egy lángoló, csontig perzselő bűvös köpennyel pusztítja el. Majd bosszúját tetézve, hogy Iaszónnak meg írmagja se maradjon, lemészárolja két fiúgyermekét. Gyűlöletének nincs határa: hiába kéri könnyek között a gyászoló apa sarjai holttestét a gyilkostól, Médeia még a végtisztességet is megtagadja szülötteitől. Létezhet-e bármilyen magyarázat ilyen szörnyűségekre, vagy csak a pusztító erejű, szélsőséges érzelmi megnyilvánulásoknak néma szemlélése marad az utókor szamara?

MÉDEIA – KOCSIS ANDREA és KOLLÁR DANIELLA
JASZON – STREICHER PÉTER
GYERMEK – LUKÁCS LEVENTE BENCE
NŐK – HANDA DALMA, TOKAI RITA, LÁSZLÓ LÍVIA

Zene: MELIS LÁSZLÓ
Díszlet- Jelmeztervező: ZEKE EDIT Jászai-díjas
Dramaturg: RÁCZ ATTILA
Koreográfus-rendező: KOZMA Attila


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek