2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • „Duális képzés – a sikeres anyagmérnök karrier kezdete”

„Duális képzés – a sikeres anyagmérnök karrier kezdete”

A Műszaki Anyagtudományi Karon a duális képzésben résztvevő hallgatók és partnervállalatok szerződés aláíró ünnepsége

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara harmadik évfolyamán indítja DUÁLIS KÉPZÉSÉT, országos lefedettségű partnerhálózatával. A 2017/18-as tanévben 12 partnervállalat összesen 18 elsőéves anyagmérnököt vett fel duális képzésre.
A 2017. szeptember 7-én a Miskolci Egyetem XXXV. előadójában megrendezett ünnepélyes szerződés aláírások előtt Dr. Szabó Tamás, a Kar általános dékánhelyettese, majd David Toth a NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelent diákokat, cégvezetőket, oktatókat. Az aláírt szerződésekhez elsőként Laszák Lívia, a Takata Safety Systems Hungary Kft. képzési specialistája gratulált ünnepi záróbeszédében.

A Műszaki Anyagtudományi Kar az elmúlt években folyamatosan tudja növelni mind a jelentkezők, mind a felvett hallgatók számát, 2014-hez képest több, mint 30 %-os emelkedést elérve. Az anyag- és kohómérnök képzések népszerűségének tendenciózus növekedése mögött a Kar stabil, széleskörű ipari háttere áll, amely a duális képzés 2015-ös indulásával és a közös céges-egyetemi beiskolázási rendezvények alkalmával a potenciális jelentkezők számára is egyértelművé vált. Aki ma a Műszaki Anyagtudományi Karra jelentkezik, az a biztos elhelyezkedést, tudatos karrierépítést választja.
Az aláírási ünnepséggel egybekötve a duális képzés, valamint a vállalatokkal történő együttműködés kiemelt fontosságát hangsúlyozva „Duális egyeztető fórumra” került sor, ahol a vállalatok és az egyetemi vezetők közösen határozták meg a jövőbeni célokat, valamint értékelték az elmúlt évek tapasztalatait.

Fotó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…