2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Dolhai Attila utoljára készül musicalszerepre

A Szegedi Szabadtérin láthatja a közönség Dolhai Attilát utoljára új musicalszerepben: a nyári Elfújta a szél frissített szereposztásában Ashley Wilkes karakterét alakítja. Ezt követően ugyanis már csak a bajai Elisabethekben játssza a halál legendás szerepét három alkalommal; ősztől elbúcsúzik a műfajtól, hogy új kihívásokat keressen. Operettekben már több alkalommal is láthattuk a népszerű művészt, ám az opera műfaja felé is nyitni szeretne.
Hosszas mérlegelés után döntött úgy hazánk egyik legnépszerűbb musical-sztárja, Dolhai Attila, hogy tíz rendkívül sikeres év után elköszön a musical műfajától. Új irányt kíván adni karrierjének, ez pedig rengeteg áldozatot, kiemelt koncentrációt követel tőle. Új műfajokban szeretné kipróbálni magát a jövőben.

„Kíváncsi vagyok, hogyan fogadja a közönség a döntésemet – mondja. – Nekik köszönhetem ezt a csodálatos évtizedet, amely során végig kitüntettek figyelmükkel, nagy szeretettel követték a pályám alakulását. Most tanulni szeretnék, fejleszteni az énektudásomat, tágítani a határaimat. Alapvetően jó érzéseim vannak a döntésemmel kapcsolatban.”

Utolsó új musical-szerepében éppen a Szegedi Szabadtérin lép fel, hiszen a tavalyi nagy visszatérő Elfújta a szélben kapta meg idén az örök romantikus Ashley Wilkes karakterét. A Somogyi Szilárd rendezte produkció kuriózuma így már nem csak a frissített fesztivál-szereposztás, hanem Dolhai Attila búcsúja is a musical műfajától.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: kihagyhatatlan az idei Elfújta a szél – azok számára is, aki előző évben már látta. Dolhai olyan partnerekkel lép színre a legendás szerelmi történetet feldolgozó darabban, mint Szulák Andrea, Lehoczky Zsuzsa, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter.  

Jelenleg anyaszínházában, a Budapesti Operettszínházban egyre több operett-produkcióban számítanak Dolhaira, ám ő még ennél is többre vágyik: az opera világa csábítja. Érdekesség, hogy idén a musical mellett operettben, A Csárdáskirálynőben is láthatja őt a Szegedi Szabadtéri közönsége. Edvin herceget alakítja Kerényi Miklós Gábor rendezésében.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek