2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • DK: Fel kell függeszteni az Ügyészség Napjának megünneplését!

DK: Fel kell függeszteni az Ügyészség Napjának megünneplését!

A Demokratikus Koalíció frakciója azt kezdeményezi, hogy az ország függessze fel az Ügyészség Napjának megünneplését, amíg helyre nem áll a vádhatóság pártsemleges, jogállami működése.

A DK szerint Polt Péter, volt Fidesz párttag, jelenlegi legfőbb ügyész irányítása alatt, az általa vezetett szervezet nem tartja be az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény alapvető princípiumait. Az ügyészség nem az állam, hanem a regnáló kormány büntetőigényét érvényesíti, valamint a közérdek védelme helyett egyes emberek, valamint szervezetek érdekeit védi a köz ellenében.

A Legfőbb Ügyészség több olyan ügyben is megszüntette a nyomozást, ahol az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált, valamint nagy visszhangot kiváltó korrupciós ügyekben sem indított eljárást. Ezért az ügyészség, nem a becsületesen dolgozó állománya, hanem a vezetője miatt, 2010 óta nem szolgál rá arra, hogy munkáját ilyen módon elismerjék.

Vadai Ágnes

frakcióvezető-helyettes

DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …