2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • DK: Fel kell függeszteni az Ügyészség Napjának megünneplését!

DK: Fel kell függeszteni az Ügyészség Napjának megünneplését!

A Demokratikus Koalíció frakciója azt kezdeményezi, hogy az ország függessze fel az Ügyészség Napjának megünneplését, amíg helyre nem áll a vádhatóság pártsemleges, jogállami működése.

A DK szerint Polt Péter, volt Fidesz párttag, jelenlegi legfőbb ügyész irányítása alatt, az általa vezetett szervezet nem tartja be az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény alapvető princípiumait. Az ügyészség nem az állam, hanem a regnáló kormány büntetőigényét érvényesíti, valamint a közérdek védelme helyett egyes emberek, valamint szervezetek érdekeit védi a köz ellenében.

A Legfőbb Ügyészség több olyan ügyben is megszüntette a nyomozást, ahol az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált, valamint nagy visszhangot kiváltó korrupciós ügyekben sem indított eljárást. Ezért az ügyészség, nem a becsületesen dolgozó állománya, hanem a vezetője miatt, 2010 óta nem szolgál rá arra, hogy munkáját ilyen módon elismerjék.

Vadai Ágnes

frakcióvezető-helyettes

DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum