2021. 08. 1. vasárnap

Boglárka
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF

Családok Éve a Mária Rádióban

A család a társadalom alappillére, ezért a Mária Rádió évek óta kiemelten foglalkozik műsorain keresztül a házassággal, a gyermekáldással, a gyermekneveléssel, a válással, a házasságban előforduló nehézségekkel, a családban élő idős emberek gondozásával. A Mária Rádió családszerkesztőségének műsorvezetői tanúságtételekkel, konkrét életpéldák bemutatásával segítik a hallgatók eligazodását a családban, mint közösségben.

A rádió év végi, ünnepi műsorrendje is nagy hangsúlyt fektet a családdal kapcsolatos kérdésekre, különös tekintettel arra, hogy december 31-e idén Szent Család vasárnapjára esik. Válsággal küzdő házaspárok vallomásait hallhatják az alkoholról, az elköteleződés hiányáról, örökbefogadott vagy kamasz gyermekek nevelésésről. Az apahiányról Pécsi Rita tart előadást, valamint kisgyermekkel készült beszélgetést is közvetítünk arról, hogy ők hogyan élik meg a családot, mint közösséget.

Otthon a családban címmel a Mária Rádió januártól minden nap 8 óra 30 perctől családos műsorsávot indít, melyekben különböző családszervezetek mutatkoznak be, mint példálul az Együtt az életért Alapítvány, vagy a Kárpát-medencei Családszervezet. Elemzésre kerül II. János Pál pápa Familiaris cosortio c. írása, valamint családterapeuták szólalnak meg és számos vallomás is elhangzik majd arról, hogyan tudják szülők, nevelőszülők és házaspárok megoldani az eléjük gördülő akadályokat.

A Mária Rádió család témakörét feldolgozó hanganyagainak egy része a rádió honlapján is elérhető a Család vagy a Házasság menüpont alatt: https://www.mariaradio.hu/cikk/2368/Csalad

A Mária Rádió részletes műsorrendje pedig szintén elérhető a rádió honlapján található műsornaptáron keresztül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum