2021. 08. 4. szerda

Domonkos, Dominika
1 EUR 355 HUF
1 GBP 415 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • CineFest: TorinoFilmLab forgatókönyvfejlesztő workshop Miskolcon Filmalap támogatással

CineFest: TorinoFilmLab forgatókönyvfejlesztő workshop Miskolcon Filmalap támogatással

A TorinoFilmLab FeatureLab (TFL) programjának workshopja 2017. szeptember 10. és 15. között a 14. Jameson CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztivál szakmai programjaként kerül megrendezésre.

A TorinoFilmLab kilenc évvel ezelőtt jött létre, már a legmagasabb szakmai presztízsnek örvendő fejlesztő programok egyike. A program kimondottan első és második filmes forgatókönyvek és filmtervek fejlesztését szolgálja. A miskolci workshop magyar résztvevője László Sára és Gerő Marcell producerek (Hivatal, Káin gyermekei, Lágy eső) Természetes fény (Závada Pál műve alapján) című legújabb filmterve.

A miskolci workshopon résztvevő 12 forgatókönyvírói-rendezői-produceri csapatnak személyre szabott konzultációk során nyílik lehetősége filmterveik különféle kreatív és gyártási vonatkozású fejlesztésére, valamint versenybe szállni a TFL novemberi találkozóján kiosztandó ösztöndíjakért. A FeatureLab képzési program magába foglal továbbá egy négyfős audiovizuális szakértői csapatot is, melynek tagjai a FeatureLab – Audience Design gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a filmek előrehaladott fejlesztési fázisában rejlő, a közönség bevonására irányuló lehetőségeket és stratégiákat.

A miskolci workshop konzultációit neves nemzetközi szakemberek vezetik: Franz Rodenkirchen, Marietta von Hausswolff von Baumgarten, illetve Eilon Ratzkovsky forgatókönyvírói tanácsadók, Thanos Anastopoulos filmrendező, Niko Remus utómunka szakértő, Tatiana Vialle színész vezetési tanácsadó és casting director, Peter Albrechtsen sound designer, valamint Riema Reybrouck és Joanna Solecka filmpromóciós szakemberek. A workshop során sor kerül Joanna Gallardo, a miskolci Cinefest keretében szervezett ‘Green Film Making’ tematikájú nyilvános előadására is, melyen a részvétel a fesztivál látogatói számára is lehetséges.

A Laokoon Filmgroup szervezésében megvalósult workshop fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint, augusztus elsején ünnepli 75. születésnapját. A II. világháború után, 1946. augusztus 1-én vezették be …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum