2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Cigányok médiaképzése Esztergomban

A Mária Rádió az elmúlt hónapokban ismét (7+5 évre) frekvenciát nyert Esztergomban. Ennek örömére több közösség jelentkezett Esztergomból, hogy örömmel készítenének regionális adást napi rendszerességgel. A leglelkesebbnek az esztergomi cigány közösség bizonyult, akik arra kérték a Mária Rádiót, hogy rendezzen be náluk egy olyan rádióstúdiót, amely alkalmas arra, hogy rendszeres médiaképzéseket tartsanak cigányoknak.

Az egyedülálló kezdeményezés megvalósítása érdekében a Mária Rádió december 16-án adománygyűjtő napot szervez arra a célra, hogy az esztergomi cigány közösség számára olyan stúdiót tudjon berendezni, amely éveken keresztül alkalmas a cigányok médiaképzésre valamint a napi rendszerességű helyi adások elkészítésére. A stúdió ára az előzetes felmérések alapján megközelítőleg 8 millió Ft. Az erre szánt célzott támogatást banki átutalással és csekkes befizetéssel egyaránt eljuttathatják a Mária Rádió számára. A Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000. Fontos, hogy a banki átutalás vagy csekkes befizetés közlemény rovatában tüntessék fel a „Ceferino” szót.

A Mária Rádió örömmel fordul az esztergomi cigány közösség felé, hiszen ők voltak azok, akik a budapesti frekvencia elvesztésekor jótékonysági koncertet szerveztek a Mária Rádió javára. Székely János cigánypasztorációért felelős püspök üdvözölte a cigány közösség kérését, és örömét fejezte ki amiatt, hogy a cigány közösség nyitott a tanulásra, a fejlődésre, készségeik fejlesztésére.

A Boldog Ceferino Alapítványt 2010-ben hozta létre Beer Miklós váci megyéspüspök, Dúl Géza országos cigánypasztorációs referens, Székely János esztergom-budapesti segédpüspök és Tarjányi Béla a PPKE Hittudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára.

Az Alapítvány alapvető feladatát a keresztény lelkületen és a katolikus cigánypasztorációs elveken keresztül történő társadalmi megbékélés előmozdításában látja. A cigányok és nem cigányok között húzódó falakat szeretnék lebontani. Ifjúsági találkozókat és táborokat szerveznek, segítenek a hátrányos helyzetben levő embereken, valamint segítséget nyújtanak a mélyszegénységben élő emberek élhetőbb környezetének kialakításában.

Mivel az alapítványnak szüksége lenne egy jó állapotban levő mikrobuszra, december 17-én jótékonysági gálát szerveznek, mely december 17-én délután 15 órakor szentmisével kezdődik az esztergomi Szent Adalbert Központ dísztermében. Ezt követően mutatkozik be a Boldog Ceferino intézményegyüttes, majd egy táncballadát mutatnak be, fellép több táncos is. Este 19.00 órától vacsorára kerül sor, melyen ötféle cigány étel kerül tálalásra. Kérjük a Mária Rádió hallgatóit, hogy ne feledjék a cigány közösség nagylelkűségét, melyet a budapesti frekvencia elvesztésekor gyakoroltak a rádió irányába, s ezt szem előtt tartva, aki teheti, menjen el a jótékonysági gálára. Akinek van jó állapotban levő mikrobusza és örömmel lemondana erről az esztergomi cigány közösség számára, jelezze ezt a Mária Rádió szerkesztőségének telefonszámán (06 1 373 07 01).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…