2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Bohócdoktorokat ajándékoztak meg zenészhallgatók

Bohócdoktoroknak gyűjtöttek játékokat a szegedi zenészhallgatók és egyetemisták. A vártnál sokkal több adományt érkezett be, így a karácsonyi időszak után még jó ideig tud az alapítvány jótékonykodni a játékokkal, szociális otthonok lakói és a kórházak kis betegei nagy örömére.

Garamvölgyi Judit, az alapítvány elnöke elmondta, a gyógyító bohócdoktorok fogják eljuttatni a játékokat a beteg kisgyermekeknek, a vidám percek mellett ajándékokkal is megörvendeztethetik azokat, akik az ünnepet a kórházban, klinikán töltik, vagy éppen valamely szociális intézményben élnek. A vártnál nagyobb siker miatt úgy számolnak, hogy bőven marad jövő évre is játék.

„Úgy érezzük, hogy a célját elérte ez a gyűjtés. Sokkal kevesebbre számítottunk, ez egy kétszáz fős karhoz képest rengeteg ajándék” – mondta Czifra Dániel, a kar hallgatói önkormányzatának vezetője a tucatnyi teli zsák játék mellett állva. Nagyon örültek annak, hogy más egyetemi karok hallgatói is hoztak be ajándékokat, sőt olyanok is csatlakoztak hozzájuk, akiknek nincs kapcsolata az SZTE-vel, mégis vittek adományt a koncertre, vagy csak egyszerűen elhelyezték a plüssállatokat a porta melletti dobozban.

Az egyetemisták ígérték, hogy jövőre is gyűjtenek jótékonysági adományokat, mert „ezt nem szabad abbahagyni”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek