2024. 08. 31. szombat

Erika, Bella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Az Én világom

A Kristályok Fényei Alapítvány 4 évvel ezelőtt azzal a  céllal jött létre, hogy többlet energiával rendelkező fiataloknak segítsen tehetségük kibontakoztatásában. Az alapítvány tavaly létrehozta Ktistályfény Ösztöndíj Programját.
2011 novemberében hirdették meg Borsod-Abaúj-Zemplén megye 10 és 18 éves közötti diákjai számára „Az én világom” című pályázatot. Az előzsűrizésre összesen 113 pályamunka érkezett, tánc, zene, rajz-festészet és irodalom kategóriában, amelyekre a szakmai zsűrin kívül a közönség is szavazhatott az alapítvány Facebook-oldalán.

Ennek eredményeként lett közönségdíjas Burai Virág, Serfőző Alexandra, Fekete Mária: „Ezek vagyunk mi” táncprodukciója, Müller Melissza: „Félig ördög, félig angyal” című dala, Szabó Kira Barbara: „Az én elképzelt világom” című irodalmi alkotása és Szalai Brigitta rajza is.

A zsűri által kiválasztott legjobb 12 produkció, illetve alkotás 2011. december 13.-án, egy Gálaműsor keretében mérkőzött meg egymással.

A helyszínen született meg a végleges eredmény. Táncban a  T-Dance Tánc Centrum, The best team című  előadása, zenében a Rock Suli: Rock and Roll Being produkciója, irodalomban Csontos Levente és rajz-festészetben Aczél Csenge művei lettek a nyertesek. Ők a tárgynyereményeken kívül mindannyian bekerülnek a Kristályok Fényei Alapítvány ösztöndíj-programjába is.

A pályázók műsorai mellett a közönség a színpadon láthatta Visinszky Zoltánt, Borbély Richárdot és Vastag Csabát, az X-Faktor 2010-es szériájának győztesét.

A Kristályok Fényei Alapítvány elkötelezett abban, hogy a programot 2012-ben is folytassa, és országossá tegye, ezért a Gálán Prof. Dr. Besenyei Lajost, Miskolci Egyetem volt rektorát „Az én világom” Kristályfény Ösztöndíj Program Országos Fővédnökévé kérték fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek