2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Az első angol-fecskék már kirepültek

Idegen nyelvi készségek fejlesztése program

Csütörtökön vehették át a tanúsítványaikat azok a diákok, akik elsőként kezdték meg nyelvi képzésüket az Idegen nyelvi készségek fejlesztése program 2019 őszi kurzusában.
A tanúsítványokat elsőként a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziumában meghirdetett angol nyelvi kurzus résztvevői vehették át a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben. „Jutalmuk” a lelkes és kitartó munkáért nem csak a tanúsítvány átvétele, hanem egy egész délelőttös digitális program, ahol a LEGO építés és programozás mellett beléphettek a virtuális valóságba kipróbálhatták és a 3D nyomtatást, lézervágást is. A tanúsítványokat a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja, Kiss Gábor adta át a diákoknak.
A projekt keretében már közel 700 fő tanul, illetve tanult angol vagy német nyelvet a Miskolci Szakképzési Centrum intézményeiben. Közülük a „bláthys” diákok az elsők, akik 2020-ban sikeresen teljesítették a követelményeket és tanúsítványt szereztek.
A Miskolci Szakképzési Centrum által szervezett nyelvi kurzusok célja, hogy Miskolcon és az agglomerációban 2021-ig minimum 1000 fő ingyenesen vehessen részt angol és német nyelvi kurzusokon, ezáltal elősegítve az idegen nyelvi kompetenciák minél szélesebb körben történő fejlesztését. A részvevők felét a centrumhoz tartozó tagintézmények 16. életévüket betöltött diákjai alkotják, míg a további 500 fő olyan miskolci és Miskolc környékén élő felnőtt, aki regisztrál az idegennyelv.hu weboldalon és jelentkezik valamely nyelvi képzésre.
A projekt keretében a Miskolci Szakképzési Centrum angol és német nyelvi tanfolyamokat szervez, a képzési idő minden kurzus esetében 120 óra. A képzési szintek közt egyaránt megtalálható a kezdő (alapfokú, A1 szintre hozó), a középszintű (A2, B1), valamint a középfokú nyelvvizsgára felkészítő (B2) képzés is. A nyelvi kurzusok a résztvevők számára teljesen ingyenes, beleértve a tankönyvet és az elektronikus tananyagot is.
A következő képzések várhatóan 2020 nyarán indulnak, jelentkezni ezekre áprilistól lehet az ingyennyelv.hu oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek