2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Az Egyetem és nemzetközi filmfesztivál együttműködése Miskolcon

Az Egyetem és nemzetközi filmfesztivál együttműködése Miskolcon

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézete és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál évek óta működik együtt.
A Miskolci Egyetem vezetői és a filmfesztivált szervező Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ezt a már eddig is gyümölcsöző együttműködést kívánták magasabb szintre emelni akkor, amikor 2015. január 20-án 10.00 órakor az egyetem Szenátusi tanácstermében sajtó nyilvános eseményen együttműködési megállapodást írtak alá. A most aláírt megállapodás az eddigiek során kialakult munkakapcsolatok mentén biztosítja a két intézmény közös tevékenysé¬gének hatékonyságát. Az együttműködés 4 fő területre terjed ki:
1.    A felek együttműködnek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál doku-mentumfilmes versenyprogramjának összeállításában.
2.     A Cine-Mis Nonprofit Kft. az egyetem kulturális antropológia szakos hallgatói közül 10 fő részére lehetőséget biztosít a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szerve-zésében és lebonyolításában való részvételre, amit az egyetem szakmai gyakorlatként ismer el.
3.     A felek együttműködnek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Roma-Kép programjának összeállításában és szervezésében.
4.     A Cine-Mis Nonprofit Kft. évente egy alkalommal pályázatot hirdet az ME BTK Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet hallgatói részére egyszeri 150.000,- forintos filmes támogatási összeg elnyerésére. A támogatásra kizárólag aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező kulturális antropológia szakos hallgatók pályázhatnak. A pályázók szakmai zsűri előtt prezentálják filmterveiket. A zsűri a legjobb filmterv rendezőjét részesíti támogatásban, ennek fejében a pályázat nyertese vállalja, hogy a bemutatott filmterv alapján a következő év augusztus 1-ig elkészíti a filmjét. Az elkészült alkotás premierjére a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, versenyen kívüli szekcióban kerül sor.
Az együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem részéről Dr. Horváth Zita rektor-helyettes, Dr. Illésné Dr. Kovács Mária dékán és Dr. Kotics József intézetigazgató, a Cine-Mis Nonprofit Kft. részéről a cég ügyvezető igazgatója, Bíró Tibor írta alá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…