2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Az Avalon Parkban vendégeskedő igazi finn Mikulás, Joulupukki a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeihez látogatott el

Az Avalon Parkban vendégeskedő igazi finn Mikulás, Joulupukki a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeihez látogatott el

Az igazi finn Mikulás, Joulupukki rénszarvas szánját félretéve tűzoltóautóval érkezett december 6-án a Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinika kis betegeihez, akiket a tűzoltó emelőkosárral jutva az épületbe látogatott meg, hogy személyesen adja át nekik ajándékait.

Joulupukkit elkísérte két Manója is, akikkel együtt tűzoltó létrán érkezett a klinika aulájába, ahol már sok izgatott gyermek várta.
„Második alkalommal tölt el nálunk az Avalon Parkban pár hetet Joulupukki és idén is számos karitatív programot szerveztünk a naptárába. A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán sok boldog arc és csillogó szempár fogadta a Mikulást. Nagyon örültünk, hogy sikerült a beteg gyermekek számára egy különösen emlékezetes napot szervezni és reméljük, hogy az ilyen pozitív élménnyel is kicsit tudtunk segíteni a mindennapi harcaikban” – nyilatkozta Tóth Eszter Anna, az Avalon Park marketing és kommunikációs igazgatója.
A mikulásnapi műsort követően Joulupukki az összes kórtermet végigjárta, hogy azoknak a gyerekeknek is személyesen adja át az ajándékát, akik betegségük révén nem tudtak részt venni a klinika aulájában szervezett ünnepségen.
„Ma már a gyógyítás nem csak abból áll, hogy gyógyszereket adunk, hanem abból is áll, hogy megpróbálunk örömet szerezni” – nyilatkozta dr. Kovács Gábor, a klinika orvosa. Egy-egy ilyen program egy terápiával ér fel a beteg gyermekek számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek