2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Arnóti lakodalmas testvértelepüléssel

Arnóton sikerült hagyományt teremteni a népszokásokat felelevenítő, bemutató lakodalmassal és vőfély találkozóval, amelyre a Kárpát-medence minden nagyobb, magyar lakta régiójából érkeztek résztevők. A rendezvény keretében írták alá a kárpátaljai Zápszony és Arnót testvértelepülési megállapodását. A rendezvényen részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.
A házasságkötéshez számos népszokás kötődött a magyar népi kultúrában, amely a modernizáció és a globalizáció együttes hatására mára erősen visszaszorult, azonban Arnóton elhatározták, hogy megőrzik, bemutatják, népszerűsítik ezt a kulturális kincset. A szombati, egész napos rendezvény is nagy sikert aratott az érdeklődők körében. Az utánpótlásra gondolva újdonságként a kis vőfélyek versenyét is megrendezték.

Köszöntőjében Török Dezső gratulált a szervezőknek a munkájához, kiemelte a népi értékek megőrzésének a fontosságát. Kiemelte, hogy az ízes magyar beszéd megőrzése ugyan olyan fontos, mint a gasztronómiai és kulturális hagyományok tovább örökítése. A testvértelepülési szerződés aláírását követően Szandi adott koncertet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum