2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Apám kakasa – rajzpályázat gyerekeknek

„Ej mi a kő! tyúkanyó, kend / A szobában lakik itt bent?” – ez még az Anyám tyúkja, Petőfi Sándor közismert versének első két sora. „Ej, mi a szösz, kakas szaki” – ez pedig a mai változat, Lackfi János Apám kakasa című versének első sora. A folytatás megtalálható Lackfi János és Vörös István Apám kakasa címmel megjelent kötetében. A népszerű klasszikusok tréfás átiratát tartalmazó összeállításból bármelyik vershez készíthet illusztrációt, aki részt vesz a magyar költészet napja alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.

 A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által meghirdetett Apám kakasa című pályázaton Borsod-Abaúj–Zemplén megye 1–8. osztályos tanulói vehetnek részt. Lackfi János és Vörös István Apám kakasa című kötetében megjelent versek közül bármelyikhez készíthetnek illusztrációt. A kép technikája szabadon választható, bármilyen eszköz (vízfesték, ceruza, zsírkréta stb.) használható. Csak azt kérik a szervezők: az alkotások mérete A/3-as legyen!

A rajzlap hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, osztályát, iskoláját, elérhetőségét, a költő nevét, a vers címét, a kategóriát (I. kategória: 1–4. osztály; II. kategória: 5–8.  osztály), és azt is rá kell írni, hogy művészeti képzésben részt vesz-e a tanuló.

A legszebb és legötletesebb alkotások készítői ajándékot kapnak.

A pályaművek beérkezésének határideje: 2021. március 31.

Beküldhető postán (3501 Miskolc, Pf.: 176.) vagy beszkennelve a gyermek@rfmlib.hu

e-mail-címre. Az illusztrációs pályázat eredménye 2021. április 8-tól elérhető a könyvtár honlapján (www.rfmlib.hu). A legsikerültebb alkotásokból – egyelőre – virtuális kiállítást rendez a könyvtár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek