2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A nők esélyegyenlősége és jogtudatossága az észak-magyarországi régió munkaerőpiacán

A nők esélyegyenlősége és jogtudatossága az észak-magyarországi régió munkaerőpiacán

10 éves a miskolci Minőies Alapítvány. Ennek megünneplésére a Női Esélyegyenlőségi Fórum civil szervezetei Regionális Esélyegyenlőségi Hetet szerveznek 2014. június 16-tól 20-áig. A hét nyitó programjaként konferenciát tartanak június 16-án, hétfőn, 10 órától a Városházán, ahol a nők munkaerőpiaci helyzetét, speciális problémáit több oldalról közelítik és tárgyalják majd meg.

A konferencia résztvevőit Kiss Gábor alpolgármester és Zimán Edvin esélyegyenlőségi és fogyatékosügyi referens köszönti. Ezek után plenáris előadások keretében szó lesz a XXI. századi női szerepváltozásokról, az uniós esélyegyenlőségi irányelvek megvalósulásáról, az észak-magyarországi régióban élő nők munkaerőpiaci helyzetének aktuális állapotáról, Miskolc város Helyi Esélyegyenlőségi Programjának intézkedéseiről, valamint a Nóra-háló, antidiszkriminációs munkaerőpiaci-hálózat nyújtotta lehetőségekről és szolgáltatásokról.

 

A szendvicsebédet követően két szekcióban vehetnek részt az érdeklődők: megvitathatják, hogy mi befolyásolja napjainkban a nők boldogulását munkavállalóként, valamint az egyedülálló nők munkaerőpiaci nehézségeinek megoldásairól gondolkodhatnak közösen. A résztvevők által megfogalmazott javaslatokat a szervezők összegzik a konferencia végén, ezeket a Női Esélyegyenlőségi Fórum az önkormányzat felé is közvetíti majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum