2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A nők esélyegyenlősége és jogtudatossága az észak-magyarországi régió munkaerőpiacán

A nők esélyegyenlősége és jogtudatossága az észak-magyarországi régió munkaerőpiacán

10 éves a miskolci Minőies Alapítvány. Ennek megünneplésére a Női Esélyegyenlőségi Fórum civil szervezetei Regionális Esélyegyenlőségi Hetet szerveznek 2014. június 16-tól 20-áig. A hét nyitó programjaként konferenciát tartanak június 16-án, hétfőn, 10 órától a Városházán, ahol a nők munkaerőpiaci helyzetét, speciális problémáit több oldalról közelítik és tárgyalják majd meg.

A konferencia résztvevőit Kiss Gábor alpolgármester és Zimán Edvin esélyegyenlőségi és fogyatékosügyi referens köszönti. Ezek után plenáris előadások keretében szó lesz a XXI. századi női szerepváltozásokról, az uniós esélyegyenlőségi irányelvek megvalósulásáról, az észak-magyarországi régióban élő nők munkaerőpiaci helyzetének aktuális állapotáról, Miskolc város Helyi Esélyegyenlőségi Programjának intézkedéseiről, valamint a Nóra-háló, antidiszkriminációs munkaerőpiaci-hálózat nyújtotta lehetőségekről és szolgáltatásokról.

 

A szendvicsebédet követően két szekcióban vehetnek részt az érdeklődők: megvitathatják, hogy mi befolyásolja napjainkban a nők boldogulását munkavállalóként, valamint az egyedülálló nők munkaerőpiaci nehézségeinek megoldásairól gondolkodhatnak közösen. A résztvevők által megfogalmazott javaslatokat a szervezők összegzik a konferencia végén, ezeket a Női Esélyegyenlőségi Fórum az önkormányzat felé is közvetíti majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…