2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 423 HUF
1 GBP 483 HUF

A könyvtárban megtalálod

Ünnepek-néphagyományok, könyvtárhasználat, mese, helyismeret, környezetvédelem, képzőművészet, angol nyelv, biblioterápia – többek között ezekhez a témákhoz kapcsolódó foglalkozásokat tartanak 7 iskolában, illetve óvodában a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai. A tudás- és kompetenciafejlesztő programsorozat pályázat keretében elnyert mintegy 10 millió forintos támogatással valósulhat meg.

A könyvtárak és az oktatási-nevelési intézmények kapcsolata nem új keletű, de a projekt révén új lehetőségekkel gyarapszik. A 2018. február 1. és 2020. január 31. között zajló program keretében megtartandó foglalkozások segítik az intézmények munkáját, hiszen a pedagógiai programjukban is megfogalmazott célokat, például az olvasóvá nevelést, személyiségfejlesztést, tudásgyarapítást, kompetenciafejlesztést stb. szolgálják. Hasznosak a könyvtár számára, mert segítik olvasótábora bővítését, a most kidolgozott új módszerekkel pedig bővíteni tudja szolgáltatásai körét. És ami a legfontosabb: hasznos a gyerekeknek. A projekt kiemelt célja ugyanis, hogy fejlessze az információkeresés készségét, erősítse az elfogadást, a toleranciát, az integrációt, különös tekintettel a hátrányos helyzetű tanulókra.

A foglalkozásokat – amelyeken összesen 320 gyermek vesz részt – a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és a fiókkönyvtárakban tartják, így az óvodások és a diákok nem mellékesen megismerkednek azokkal a lehetőségekkel is, amik a könyvtárakban várják őket. Ezért is az a program címe, hogy A könyvtárban megtalálod! – hiszen bármelyik témáról is van szó, ott valóban találnak hozzá plusz információt, és rengeteg olyan lehetőséget, ami színessé teszi az új ismeret megszerzését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek