2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált

A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált

A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált. A házak közötti játszóteret a lakótelepen élők, valamint a Háromkő Egyesület önkénteseinek segítségével varázsolták mindenki számára vonzó helyszínné, ahol hagyományteremtő céllal megrendezték az első Jókai- Laborfalfi szomszédünnepet, így tisztelegve a nagy magyar mesemondó, a lakótelep névadója, és a híres felesége, szerelme emléke előtt.

A kicsiket ugrálóvár, és játszóház várta, a nagyobbak a megismerhették a tűzoltók, a bűnügyi játszóházban pedig a helyszínelők munkáját Bárány Zoltán c. rendőr alezredes segítségével, és akár reformkori szelfit készíthettek 48-as ruhákba öltözve, illetve kipróbálhatták a kalligráfiát, valamint a geológiai játszóházban tapasztalhatták meg a kőzetek tulajdonságait.

A szülők ezalatt a helyi kötődésű kézművesek, kistermelők portékáiból válogathattak, megismerhették a Bárka étterem jóvoltából a keleti konyha ízeit. A nap végén pedig megkoszorúzták Jókai Mór és Laborfalvi Róza közös emléktábláját.

A szomszédünnepen képviseltették magukat az Otthon Segítünk Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezet önkéntesei is. A nap folyamán élőzenével szórakoztatta a térre látogató családokat Vihula Mihailo és zenekara.

A hetvenes években épült Jókai lakótelep lakóközössége mára megfiatalodott, nagyon sok többgyermekes fiatal család él itt, akik nem csak alvóvárosrészként szeretnék elképzelni a környezetüket, hanem igazi közösségként, ahol értéket teremtenek, értéket adnak át. Ebben segítő őket a Jó a Jókain – közös programok, közös identitás program, amit támogat Magyarország kormánya, és az Európai Szociális Alap is

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek