2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált

A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált

A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált. A házak közötti játszóteret a lakótelepen élők, valamint a Háromkő Egyesület önkénteseinek segítségével varázsolták mindenki számára vonzó helyszínné, ahol hagyományteremtő céllal megrendezték az első Jókai- Laborfalfi szomszédünnepet, így tisztelegve a nagy magyar mesemondó, a lakótelep névadója, és a híres felesége, szerelme emléke előtt.

A kicsiket ugrálóvár, és játszóház várta, a nagyobbak a megismerhették a tűzoltók, a bűnügyi játszóházban pedig a helyszínelők munkáját Bárány Zoltán c. rendőr alezredes segítségével, és akár reformkori szelfit készíthettek 48-as ruhákba öltözve, illetve kipróbálhatták a kalligráfiát, valamint a geológiai játszóházban tapasztalhatták meg a kőzetek tulajdonságait.

A szülők ezalatt a helyi kötődésű kézművesek, kistermelők portékáiból válogathattak, megismerhették a Bárka étterem jóvoltából a keleti konyha ízeit. A nap végén pedig megkoszorúzták Jókai Mór és Laborfalvi Róza közös emléktábláját.

A szomszédünnepen képviseltették magukat az Otthon Segítünk Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezet önkéntesei is. A nap folyamán élőzenével szórakoztatta a térre látogató családokat Vihula Mihailo és zenekara.

A hetvenes években épült Jókai lakótelep lakóközössége mára megfiatalodott, nagyon sok többgyermekes fiatal család él itt, akik nem csak alvóvárosrészként szeretnék elképzelni a környezetüket, hanem igazi közösségként, ahol értéket teremtenek, értéket adnak át. Ebben segítő őket a Jó a Jókain – közös programok, közös identitás program, amit támogat Magyarország kormánya, és az Európai Szociális Alap is

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum