2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Coursera tananyagaival erősíti képzéseit a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Coursera tananyagaival erősíti képzéseit a Budapesti Metropolitan Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Coursera globális online oktatási platform. A hároméves partnerség célja az egyetem angol nyelvű képzéseinek erősítése: a Metropolitan ezentúl a Coursera felületén elérhető, a világ vezető egyetemei és vállalatai által kínált digitális tartalmakat is beépíti kurzusaiba.
A Coursera for Campus platformon keresztül a hallgatók több mint 4200 nemzetközi kurzushoz férnek majd hozzá a világ olyan vezető felsőoktatási intézményeitől és szervezeteitől, mint a Yale, a Pennsylvaniai, a Johs Hopkins és a Mitchigan egyetemek, a Hongkongi Tudományos és Műszaki Egyetem, az Imperial College London, az IBM, az AWS vagy a Google. A speciális kurzusok, tanfolyamok és vezetett projektfeladatok számos különböző tudományterületet ölelnek fel: a diákok tanulhatnak például programozást, biológiát, pszichológiát, de akár nyelvet is a Courserán.

„A Coursera for Campus hozzáférésekkel angol nyelvű képzéseink hallgatói olyan magas minőségű tudástárhoz férnek hozzá, amely túlmutat a Metropolitanen tanult tárgyakon – mondta el Kovács István Vilmos, a Budapesti Metropolitan Egyetem Nemzetközi Akadémiai Kapcsolatokért felelős rektorhelyettese. – A hallgatók és oktatók szinte bármely tudományterületen bővíthetik ismereteiket, a különféle területeket pedig új módokon kapcsolhatják össze az órákon.”

A Budapesti Metropolitan Egyetem évek óta használ digitális oktatási eszközöket, módszereket, a Coursera for Campus pedig kiegészíti és tovább erősíti az egyetem meglévő erőforrásait. Az oktatók zökkenőmentesen építhetik be a Coursera platform tananyagait saját tantervükbe, miközben a felületen saját projektfeladatokat és tanfolyamokat hozhatnak létre az egyetem hallgatói számára, amelyekről a felületen visszajelzést is kérhetnek.

„Azon túl, hogy az online tananyagok kiegészítik meglévő kurzusainkat, maga a Coursera platform lehetőséget, felületet biztosít majd oktatóink saját digitális tartalmainak létrehozására is – tette hozzá Dr. Bachmann Bálint, az intézmény rektora. – A Coursera az együttműködés keretében módszertani és technikai segítséget nyújt a METU saját digitális tartalomgyártásához.”

A Coursera kurzusok heti modulokra bontott videós és szöveges tananyagokból állnak, amely egységek végén a diákok maguk mérhetik fel tudásukat. A teljes kurzusokat elvégző hallgatók oklevelet kapnak ismereteikről, amely kiemelheti őket a munkaerőpiaci versenyben.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetemmel együttműködve integrálhatjuk a Coursera for Campus programot az intézmény angol nyelvű képzéseibe, és ezzel hozzásegíthetjük a magyar hallgatókat ahhoz, hogy a jövőbeli szakmájuk szempontjából releváns készségeket szerezzenek” – mondta Anthony Tattersall, a Coursera kelet- közép-európai alelnöke.

A Coursera for Campus olyan akadémiai funkciókat is kínál, mint az online mentorálás vagy az automatizált plágiumfelismerés, amelyek a Metropolitan Egyetem oktatói számára támogatást jelenthetnek a digitális tartalmak átadásában, a hallgatók számára pedig hasznos segítség lehet az online oklevelek, bizonyítványok megszerzésében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek