2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

5 tipp a tökéletes üzleti ajándékozáshoz

Karácsonykor az ajándékvásárlás előtt sokan tanácstalanok a minden korábbinál szélesebb palettát látva. Számos esetben a családtagjainknak is nehéz kiválasztani a legmegfelelőbb ajándékot, de mi a helyzet akkor, ha üzleti partnereinket szeretnénk meglepni? Alább öt pontban gyűjtöttük össze, mire kell odafigyelni ez esetben.

Amit tilos ajándékozni

A rokonoknak a személyes jellegű meglepetés és az élményajándékok sokszor a legjobb döntésnek bizonyulnak, de az üzleti ajándékozás szabályai megkövetelik, hogy merevebb keretek között maradjunk. Parfümöt, illatszereket, kozmetikai termékeket és ruhaneműket egyáltalán nem ajánlott ajándékozni a partnereinknek, mert túl személyes kapcsolatra utal, ezért roppant tolakodóan hatnak. Csokoládét vagy egy üveg bort sem célszerű a „fa alá tenni”, mert valakinek valamely gyengeségére utalhatnak, ami szintén sértő lehet.

Figyeljünk a minőségre

Ha reklámajándékokban gondolkodunk, akkor nagy mennyiségben a golyóstollak, a bögrék és hasonló, olcsón kivitelezhető termékek bizonyulhatnak a tökéletes választásnak. Ugyanakkor az üzleti ajándékozás szabályai szerint kiemelt hangsúlyt kell fektetnünk a minőségre. Ez egyrész a brandépítés miatt, másrészt az üzleti partnerrel való, hosszú távú, eredményes együttműködés miatt fontos. A legjobb minőségű ajándékokat megtalálhatjuk az első magyar online üzleti közösség felületén, a brillit.com-on. A weboldalon keresztül másodpercek alatt kérhetnek egymástól árajánlatokat a vállalkozások, és az üzleti kapcsolat létrejötte előtt láthatják a leendő partnerről mások által írt véleményeket is.

Csomagolás

Az üzleti ajándék csomagolása mindig legyen egyedi. A kereskedelmi csomagolást a lehetőségek szerint távolítsuk el, majd az ajándék jellege és értéke szerint válasszuk meg a csomagolási technikát. A csomagolásban juttassuk kifejezésre a küldő személyét, ennek hiányában az egyéni jó ízlésre bízhatjuk magunkat. Fontos, hogy az árcédulát távolítsuk el az ajándékról.

Időzítés

Az üzleti ajándékozás átadásakor az egyik legfontosabb tényező az időzítés. Akár személyesen, akár futár által kívánjuk eljuttatni az ajándékot a partnereink számára, lényeges, hogy a megajándékozott fél a megfelelő időben vehesse át azt. Ezt akkor is fontos észben tartani, ha tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az egyetlen ajándékozók, és lehetséges, hogy a mi céges ajándékunk elvész a többi között.

Köszönjük meg

Ha már időzítés, érdemes szót ejteni arról is, hogy minden üzleti ajándékot kötelező záros határidőn belül, vagyis egy héten belül megköszönni még akkor is, ha egyértelmű a hála érzése. Magyarországon gyakori, hogy feledékenységből vagy időhiány következtében elmarad a köszönetnyilvánítás, ami egyes esetekben akár sértésnek is minősülhetnek. Egy gyümölcsöző kapcsolat jövője is múlhat rajta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum