2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

2. Petőfi Könyvtári Napok

Koncerttel, tánccal, kézműveskedéssel, színes szabadtéri programmal búcsúztatja a nyarat a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár.

Pénteken, szeptember 25-én délután fél 5-kor, Ablak a világomba címmel Tóth-Kane Kumba Dada festményeiből nyílik kiállítás a könyvtárban. A fiatal miskolci alkotó tájképeket és nonfiguratív munkákat egyaránt bemutat. A különböző technikájú – akvarell, tempera, olaj – képeknek közös vonásuk, hogy tükröződik bennük az öröm, a jókedv vagy éppen a mély szomorúság, ami a születésük idejét meghatározta.
Az október 31-éig látogatható tárlatot Márta Elzita képzőművész, könyvtáros nyitja meg. Közreműködnek a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei.

Szeptember 26-án, szombaton pedig beindul az igazi ünneplés!
Könyvkészítés, kézműves sarok, könyvtári játszóház és a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány interaktív programja is folyamatosan várja a kisebbeket. A színpadon pedig koncertek és táncbemutatók váltják egymást a 2. Petőfi Könyvtári Napok keretében.
Íme, a program:
10:00    Csiribiri együttes
11:30     Miskolci Majorette Együttes utánpótlás csoportja
12:30     Bársony tánccsoport
13.30     Bácsalmási Gréta, a Kaméleon Musical Színház művésze
15.00     Mintha zenekar
16.30     Ildi Rider zenekar

Tompa Mihály-emléknap
1817. szeptember 28-án született Tompa Mihály költő, a Martin-kertvárosi könyvtár névadója. A jeles napról természetesen minden évben megemlékeznek. A kisebbeknek már szerdán „Tompa-napot” tartottak, mesékkel, versekkel, kézműves foglalkozással várták az óvodásokat.
Szeptember 25-én, pénteken délután 4 órától Ötvös Éva előadóművész és Zsekov Éva Mónika közreműködésével Tompa Mihály verseiből összeállított irodalmi műsorral tisztelegnek a költő előtt, Farkas Ottó pedig kutatásain keresztül emlékezik Tompa Mihályra

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek