2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

„A szétszóródás előtt”

Az idei, 47. Tokaji írótábor témája „A szétszóródás előtt”, vagyis a magyar irodalom, művészet helyzete az 1918-20 közötti időszakban. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács János megyei főjegyző is.

Az írótábor megnyitóját csütörtök délután a hagyományos helyszínen, a tokaji Rákóczi pincében tartották. A rendezvényt Szentmártoni János elnök, a magyar  Írószövetség elnöke nyitotta meg, majd Posta György, Tokaj polgármestere mondott köszöntőt. Mint házigazda Makai Gergely birtokigazgató üdvözölte a megjelenteket.

Az oldott hangulatú rendezvény keretében dr. Kovács János olvasta fel az 50. Tokaji írótábor (2022) méltó megünneplését előkészítő dokumentumot, amelyet ezt követően Szentmártoni János, Török Dezső és Posta György ünnepélyes keretek közt ellátott kézjegyével. A rendezvényen elhangzott, hogy a kezdeményezést támogatja Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata is.

Fotó:A dokumentummal, balról: Török Dezső, Szentmártoni János, Posta György

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…