2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

“A szétszóródás előtt”

Az idei, 47. Tokaji írótábor témája “A szétszóródás előtt”, vagyis a magyar irodalom, művészet helyzete az 1918-20 közötti időszakban. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács János megyei főjegyző is.

Az írótábor megnyitóját csütörtök délután a hagyományos helyszínen, a tokaji Rákóczi pincében tartották. A rendezvényt Szentmártoni János elnök, a magyar  Írószövetség elnöke nyitotta meg, majd Posta György, Tokaj polgármestere mondott köszöntőt. Mint házigazda Makai Gergely birtokigazgató üdvözölte a megjelenteket.

Az oldott hangulatú rendezvény keretében dr. Kovács János olvasta fel az 50. Tokaji írótábor (2022) méltó megünneplését előkészítő dokumentumot, amelyet ezt követően Szentmártoni János, Török Dezső és Posta György ünnepélyes keretek közt ellátott kézjegyével. A rendezvényen elhangzott, hogy a kezdeményezést támogatja Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata is.

Fotó:A dokumentummal, balról: Török Dezső, Szentmártoni János, Posta György

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum