2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Milyen esküvői babonákat ismersz?

Az ember babonás, mióta világ a világ. Mindig, minden természeti jelenség mögött egy szándékot, egy ok-okozati összefüggést lát. Nincs ezzel semmi baj egészen addig, míg valaki túlzásba nem viszi vagy épp ehhez nem igazítja az életét. Ahogy minden másnál, úgy az esküvőknél is megvannak a babonák.

Mivel mindenki szeretné, hogy az esküvője szerencsés csillagzat alatt köttessen, így igyekszik odafigyelni a különböző apróságokra, melyek akár befolyásolhatják a nagy napot. Éppen ezért csokorba szedtük a legnépszerűbb babonákat.

Egy pár babona…

Azt kevesen tudják, de nem szabad félni az esküvő napján az esőtől. Azt tartják, hogy ha egy pár menyegzőjének a napján érkezik az égi áldás, akkor az a gazdagság jele. Tehát ne keseregj, ha elered az eső, mert az a jó anyagi helyzetet garantálja.

Azt is tartják, hogy a legjobb a házasság szempontjából, ha az esküvőt megelőző éjjel a pár tagjai külön alszanak. Hogy ennek mennyi a létjogosultsága, azt döntse el mindenki maga.

A menyasszonyi csokor tekintetében minden virág megengedett, kivéve a kála, ami inkább sírvirágként jellemző. Éppen ezért érdemes inkább elkerülni, amikor a készítésre kerül a sor, hiába gyönyörű virág.

Ha arról van szó, hogy ki lesz az úr a háznál, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy a belépéskor vagy az oltárnál esetleg ki lép rá a másik lábára. Amennyiben a menyasszony a vőlegényére, akkor ő hordja majd a nadrágot, míg ha fordítva, akkor a férfi lesz az úr a háznál.

Amennyiben az esőn kívül még jobban bebiztosítanánk az agyagiakat, akkor érdemes még a hordás előtt egy pénzérmét elrejteni a menyasszonyi cipőben.

… és még több…

A menyasszony lehetőleg kerülje az esküvőjén a fütyörészést, mert az nem sok jóval kecsegtet.

Ezzel szemben ha egy poharat törnek el az esküvőn, az igencsak kedvező előjelnek számít és segít elűzni a balszerencsét.

A tisztaság jelének számít, ha két kislány készíti el az ifjú pár ágyát. Mivel ők még érintetlenek, így a nászágynak is jót tesz, ha az. Hogy ez ma mennyiben releváns? Érdemes átgondolni.

A balszerencse elkerülése végett kerüljük a már eleve jelentős dátumokat, mint születésnapok, évfordulók vagy méltán híres napok. Keressünk egy semleges napot ebből a célból, hogy ezáltal kapja meg a maga jelentőségét.

Pozitív előjelként könyvelik el, ha a pár tagjai szivárványt látnak, mert akkor tele lesz örömmel és boldogsággal az élet. A kéményseprő és a fekete macska szintén igencsak keresett árucikk a házasulandók körében. Lehet, hogy van benne valami különleges? Elméletileg nagy szerencsét hoz mind a kettő, ha látjuk.

Nem bíznád a véletlenre az esküvődet, de nem vagy babonás? Akkor ne habozz, rendelj megbízható helyről jó áron lévő karikagyűrűt, így az esküvő legfontosabb elemét már a kezedben is tartod./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek