2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Még mindig megfizethető az egyre felkapottabb Tunézia

Még mindig megfizethető az egyre felkapottabb Tunézia

Még több magyar turistára számít Tuniézia, derült ki az Utazás kiállításon, ahol a helyszínen alkotó kézművesek miatt a látogatók egyik nagy kedvence volt a tunéziai stand.

Tunéziának húzóiparága a turizmus, amely a GDP 8 százalékát adja, így nem meglepő, hogy a budapesti turisztikai kiállításon is impozáns standdal volt jelen az ország: a mediterrán országból érkező kézművesek a helyszínen készítettek szőtteseket és ékszereket, miközben eredeti tunéziai édességeket kóstolhattak az érdeklődők. Köztük olyanok is, akik 9,5 millió társukkal együtt Tunéziát választották nyaralásuk helyszínéül a tavalyi évben. Ez több mint 20,5 százalékos növekedés a bázis évhez képest. Az előrejelzések szerint a beutazók száma idén meghaladhatja a 10 milliót, köszönhetően annak, hogy hagyományos kibocsájtó országok (Németország és Franciaország) mellett a közép-európai régióból is egyre többen utaznak Tunéziába. A Földközi-tenger déli partját szegélyező államok között a leginkább liberálisnak tartott Tunézia nem elégszik meg ennyivel, évek óta nagy hatékonysággal törekszik a biztonság mellett a szolgáltatások színvonalának növelésére is, miközben tartja megfizethető árait.


Tunézia több mint megfizethető mediterrán tengerpart

Annak ellenére, hogy a hazai utazóközönséget nagyban az elérhető árú tengerparti üdülőket keresi, Tunézia gazdag történelmi és természeti kincsei számtalan lehetőséget kínálnak – értettek egyet a az utazási irodák képviselői is.


Kétórányi repülőúttal érhető el a biztonságos és nyitott Afrika

Budapestről közvetlen charter járattal alig több mint két óra alatt érhető el az egzotikus mediterrán világ kapuját jelentő Tunisz. Nem meglepő tehát, hogy közel 14 ezer magyar turista választja ezt a desztinációt évente. A Tunézia Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal egyértelművé tette pénteki sajtótájékoztatóján, hogy fontosak számára a magyar utasok.

Karthágó örökösei gazdag római kori emlékeket és a középkori arab építészet remekeit is őrzik, de az épített örökség mellett a természeti csodák is kiemelkedők. A több száz kilométernyi partszakasz a búvároknak is lehetőségeket kínál, míg a Szaharát is egyre többen kívánják felfedezni egyedülállóan misztikus atmoszférája miatt. Az Irány Tunézia! oldalon magyarul is sok fontos információ érhető el Tunéziáról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek