2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Közeleg az ünnepi szezon: 6 kreatív ajándék ötlet mindenkinek

Közeleg az ünnepi szezon: 6 kreatív ajándék ötlet mindenkinek

A karácsonyi ajándékok beszerzése sosem könnyű feladat, különösen akkor, ha nem kezdjük el időben a tervezést. Az ünnepek közeledtével a boltok egyre zsúfoltabbá válnak, a webáruházak kiszállítási ideje is kitolódhat, így érdemes már akár 1-2 hónappal karácsony előtt elkezdeni az ötletgyűjtést és beszerzést.

Cikkünkben összegyűjtöttünk 6 kreatív és hasznos ajándék ötletet, ami megkönnyítheti a választást.

1. Otthon készített

Ha igazán egyedi és különleges ajándékot akarunk adni – és persze van időnk és kedvünk ahhoz, hogy mi magunk készítsük el az ajándékokat – válogassunk DIY ötletek közül. Készíthetünk szappant, különleges lekvárt, bonbont, vagy akár gyertyát, is.

Egy boltban vásárolt gyertya is kedves ajándék, de egy kézzel készített, személyre szabott gyertya még különlegesebb. Irány a hobbi bolt és szerezzünk be a készítéshez szükséges alapanyagokat, természetes színezékeket és illóolajokat, az ajándékozott ízlésének megfelelően. A gyertyába tehetünk szárított növényeket, csillámport, vagy akár gyöngyöket is, a csomagoláshoz pedig használjunk dobozt vagy díszes csomagolópapírt.

2. Közösen hordható ékszer

A hozzánk igazán közel álló személyeket megajándékozhatjuk egy olyan ékszerrel, amit nap, mint nap közösen hordhatunk. A szerelmünknek választhatunk páros karkötő szettet, barátnőinknek pedig barátság karkötőt. Utóbbit párban, de akár nagyobb baráti társasággal is együtt viselhetjük. Ezek az ékszerek igazán különleges ajándéknak bizonyulnak, hiszen segítenek megőrizni és felidézni az együtt töltött időt és közös emlékeket.

3. Vendégváró kellékek

Mindannyiunknak van olyan barátja, aki imád sütni-főzni, vacsora partykat, otthoni borkóstolót vagy társasjáték estet tartani. Válasszunk ajándékként olyan kellékeket, amelyek a vendégváráshoz, főzéshez, sütéshez vagy tálaláshoz szükségesek: egy elegáns sajttál, design poháralátét szett, szószóstál készlet, vagy különleges borospohár is jó választás lehet. Ezek az eszközök nem csak hasznosnak, esztétikus kiegészítői lehetnek a vendégváró étkezőjének vagy konyhájának.

4. Elektronikai kütyük

Minden év karácsonyán elárasztják az üzleteket a legfrisebb elektronikai kütyük és tech újdonságok, és mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki megőrül ezekért. Legyen szó egy új PC játékról, bluetooth hangszóróról vagy okosóráról, egy kis utánajárással kinyomozhatjuk és beszerezhetjük mire vágyik az ajándékozottunk.

Gondoljunk azokra is, akik nem érzik magukat otthon ebben a világban: milyen olyan eszköz van, ami megkönnyítheti az életüket, de talán a létezésükről sem tudnak? Ilyenkor jöhet szóba például egy e-book olvasó az idősebb, olvasásfüggő rokonoknak, egy aktivitásmérő a maratonra készülő barátunknak, vagy egy sportkamera a búvártúrára készülő ismerősöknek.

5. Élményajándék

Vannak olyan helyzetek, amikor a kézzel fogható, materiális ajándékok nem jöhetnek szóba. Ilyenkor lehet tökéletes meglepetés, ha valamilyen élmény mellett döntünk. Ez lehet egy közösen eltölthető program, vagy akár az ajándékozott számára különleges személlyel, akár családjával szervezett kikapcsolódás.

A lehetőségnek csak a fantáziánk szabhat határt, érdemes azonban az ajándékozott időbeosztását és érdeklődési körét is figyelembe venni. Választhatunk koncert vagy fesztivál jegyet, romantikus borkóstolót, izgalmas siklóernyőzést, vagy szervezhetünk barátokkal közös szabadulószobát is. Ezek mind-mind szórakoztató közös programok, amelyek később visszaemlékezve kellemes emlékek lesznek.

6. Egészségmegőrzés

Talán az egyik legkedvesebb gondolat, ha olyan ajándékkal lepjük meg a szeretteinket, amivel az egészségük megőrzését támogatjuk. Gondoljunk azokra a dolgokra, amelyek hozzájárulhatnak a harmónia, kiegyensúlyozott életmód, ezáltal az egészség megőrzéséhez. Ideális meglepetés lehet például egy gyógyfürdőbe szóló utalvány, egy vitamincsomag, vagy egy edzőterem bérlet – persze csak akkor, ha biztosan tudjuk, hogy az illető nem fogja rossz néven venni. Derítsük ki, minek örülne legjobban az ajándékozott, nyomozzuk ki, hogyan figyel az egészségére, és vegyünk olyan ajándékot, amivel hozzájárulhatunk ehhez. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek