2023. 06. 6. kedd

Norbert, Cintia
1 EUR 369 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Formáld a világod! verseny – miskolci nyertes

Formáld a világod! verseny – miskolci nyertes

Formáld a világod! <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2020 – online kiállításban mutatja be a nyerteseket a C3 Alapítvány

Formáld a világod! címmel nyílt virtuális kiállítás 19 éven aluli fiatalok digitális alkotásaiból. A művek többek között kreatívan reagálnak az utóbbi időszakban az egész világot uraló járvány-hangulatra is, pl. vakcinakiszállítós futárjáték vagy maszkfelismerő kapurendszer programozásával.

A kiállítás megtekinthető itthttps://verseny.c3.hu/2019/#nyertesek

Az alkotások a Formáld a világod! <19 Szabadfogású Számítógép verseny 2020-as pályázatára beérkezett nevezésekből kerültek ki, melynek célja, hogy a számítógép alternatív használati lehetőségeit bemutassa, valamint a 19 év alatti fiatalok generációjának újszerű gondolatait is közvetítse és azoknak bemutatkozási lehetőséget adjon.

A C3 Alapítvány idén 18. alkalommal szervezte meg 19 év alatti fiataloknak szóló számítógépes versenyét.  Idén is bármilyen informatikai megoldással lehetett pályázni. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazta a zsűri. A kategóriák sokszínűsége megmutakozik a nyertes alkotásokban is, melyeknek nagy része a koronavírus által kreált kihívásokra is reagál.

A több mint 250 beérkezett pályázat közül zsűri által kiválasztott 13 nyertes ötletet 8 és 18 év közötti gyerekek valósították meg. A pályaművek között található  többek között maszkfelismerő kapurendszer 14 éves, futárjáték 17 éves és animált videoklip 13 éves alkotóktól is.

A verseny történetét is érdemes végig követni, hiszen a pályaműveken keresztül láthatóvá válik a technológia robbanásszerű fejlődése mellett az is, hogy hogyan használták fel a fiatalok az újításokat kreatívabbnál kreatívabb módon az évek során. (https://verseny.c3.hu/15/)


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek