2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Fényszőnyeget „szőhetnek” a Művészeti Kar hallgatói!

Fényszőnyeget „szőhetnek” a Művészeti Kar hallgatói!

A Zsolnay Fényfesztiválra készülve pályázatot hirdet a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatói részére. A CARPET I AM elnevezésű, fényszőnyeg festő pályázat legjobb három alkotását bemutatják a fesztiválon és az alkotók pénzdíjazásban részesülnek.

A Zsolnay Fényfesztivál Magyarország első és egyetlen tematikus fényfesztiválja, melynek dinamikusan növekvő látogatottsága és szakmai sikerei nemzetközi mércével mérve is kimagaslóak. A fesztivál egyik legintenzívebb élményét a közel 30 állomást magába foglaló belvárosi fénykörút, a Fény Útjának körbejárása kínálja. Ezen belül a közönség által egyik leginkább kedvelt alkotás a Fényszőnyeg, mely a Janus Pannonius utca burkolatának és házfalainak analóg fényfestéséből áll – ezt tervezhetik meg most a Művészeti Kar diákjai.  

A március 22-én induló felhívás célja, hogy együttműködést építsen a Zsolnay Örökségkezelő és a Pécsi Tudományegyetem között, magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget biztosítva az idén 25 éves jubileumát ünneplő Művészeti Kar diákjai számára.

A pályázat egyben támogatja a karon belüli különböző szakok együttműködését is, ugyanis az elbíráláskor előnyt élvez (bár nem kötelező feltétel), ha a vizuális alkotáshoz olyan zenei élmény kapcsolódik, melyet a kar hallgatói hoznak létre.

A Zsolnay Örökségkezelő bízik benne, hogy a fesztivált megrendezheti az eredeti időpontban, július 1-4. között, de ha a pandémia miatt erre nincs lehetőség, akkor a legközelebbi Fényfesztivál alkalmával az alkotások mindenképp bemutatásra kerülnek.

A PTE Művészeti Kar jelenleg aktív hallgatói egyénileg vagy csoportosan jelentkezhetnek május 1-ig. Pályázni méretarányos tervekkel lehet, valamint a tervezett vizuális koncepció rövid leírásával, illetve a zenei tartalom mintájával, leírásával. A szakmai zsűri értékelése nyomán az első három nyertes pályázó nettó 100.000 Ft pénzjutalomban részesül.

Részletek: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/carpet-i-am

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum